Main Menu

Σε 2 φάσεις το πολικό ψύχος στη Ξάνθη τη Πέμπτη και τη Παρασκευή-Διαβάστε αναλυτικά τι θα συμβεί.

Χωρισμένη σε 2 φάσεις η κακοκαιρία που θα πλήξει την περιοχή μας.
Η 1η φάση ξεκινά τα ξημερώματα της Πέμπτης με σταδιακή ενίσχυση των Βορείων ανέμων που θα γίνουν θυελλώδεις από τις μεσημεριανές ώρες, πτώση της θερμοκρασίας και έναρξη ασθενών έως μέτριας έντασης χιονοπτώσεων από αργά το μεσημέρι και όσο πλησιάζουμε προς τις απογευματινές ώρες. Πάντως τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν και να σταματήσουν γρήγορα μέσα στη νύχτα.
Η 2η φάση ξεκινά από το μεσημέρι της Παρασκευής με χιονοπτώσεις κατά βάση μέτριας έντασης, ενώ δεν αποκλείονται πιθανές εξάρσεις κατά τόπους κυρίως στα ανατολικά και παραθαλάσσια τμήματα. Οι χιονοπτώσεις θα συνεχισθούν μέχρι τις προμεσημβρινές – μεσημεριανές ώρες του Σαββάτου.
Χιονοστρώσεις αναμένονται σε όλες τις πόλεις της Θράκης κυρίως στη διάρκεια της 2ης φάσης, λόγω ιδανικότερων συνθηκών και ειδικότερα: Ξάνθη και Κομοτηνή 5-10 cm, Αλεξανδρούπολη 10-20 cm, Ορεστιάδα 5-15 cm και Σαμοθράκη 20+.. cm. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ότι επειδή τα στοιχεία αλλάζουν συνέχεια και η εκτίμηση των χιονοστρώσεων είναι πολύ δύσκολη, είναι πιθανόν τα νούμερα που δώσαμε να είναι τελικά μεγαλύτερα από την τελική κατανομή.
Εφιστάται η προσοχή όλων στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ειδικά από το Σάββατο και μετά, όπου σε πολλές περιοχές θα πέσει έως και 10 βαθμούς Κελσίου υπό του μηδενός.

Πηγή: καιρικά νέα Θράκης