Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
21°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Αναλυτικά τα καιρικά φαινόμενα στη Θράκη και στη Ξάνθη για την Τετάρτη.

Σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία προβλέπεται ΡΑΓΔΑΙΑ επιδείνωση του καιρού και από τα Βορειοδυτικά με κύριο χαρακτηριστικό τους θυελλώδεις ΝΔ ανέμους και την άνοδο της θερμοκρασίας! Όλα δείχνουν ότι θα σχηματιστεί βαρομετρικό χαμηλό στην Αδριατική και αυτό θα μας επηρεάσει από τις μεσημβρινές ώρες και μετέπειτα.

Το χαμηλό αυτό και λόγω των ΝΔ ανέμων θα μεταφέρει μεγάλα ποσά υγρασίας στα υετοφόρα νέφη , δηλαδή θερμές και υγρές αέριες μάζες και αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα συναντώντας το εγκλωβισμένο ψύχος να έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα!

Το σίγουρο είναι ότι οι ορεινές-ημιορεινές περιοχές της Θράκης θα βάλουν αρκετά εκατοστά φρέσκο χιόνι!

Πιθανότητες γύρω στο 30-40% να ξεκινήσουν τα φαινόμενα σε ορισμένες ημιπεδινές και προστατευμένες από τον νοτιά περιοχές , με χιόνι που γρήγορα θα μετατραπεί σε παγωμένη βροχή (freezing rain) και μετά βροχές.Eπίσης θα δοθεί ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΗ ΜΑΧΗ ψυχρών και θερμότερων αερίων μαζών για Ξάνθη και Κομοτηνή , ίσως αν έρθει ο υετός νωρίτερα να ξεκινήσει με χιονόνερο-χιόνι!

Τα παράλια θα έχουν κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες!!!

Για όσους κινηθούν προς το μεθοριακό σταθμός Νυμφαίας και προς την Βουλγαρία , καλό θα είναι να έχουν μαζί τους αλυσίδες για παν ενδεχόμενο!

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και την Πέμπτη όπου τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα ανέβει σημαντικά σε σχέση με τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ επίπεδα , για να ξαναπέσει λίγο την Πέμπτη.

Καιρικά Νέα Θράκης