Main Menu

Συνελήφθησαν 3 μέλη συμμορίας-Ο ένας ηγετικό μέλος στην διακίνηση των ναρκωτικών.

Συνελήφθησαν, χθες (7-1-2019) το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας και συγκεκριμένα της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολή Εγκλήματος, τρία (3) μέλη συμμορίας, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών.

Πρόκειται για έναν 54χρονο ημεδαπό και δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 32 και 22 ετών, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορία) και παραβάσεις των νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων. Ταυτοποιήθηκε επίσης η εμπλοκή στη σπείρα ενός 49χρονου αλλοδαπού.

Ειδικότερα, προηγήθηκαν εμπεριστατωμένες αστυνομικές έρευνες από τις οποίες προέκυψε ότι ο 54χρονος αποτελούσε ηγετικό μέλος συμμορίας, που δραστηριοποιείται στην διακίνηση ναρκωτικών και τους υπόλοιπους τρεις δράστες, μέλη σε αυτήν.

Συγκεκριμένα, διακριβώθηκε ότι ο 54χρονος αρχηγός αναλάμβανε την προμήθεια της σπείρας με ναρκωτικά και στη συνέχεια τα άλλα τρία μέλη της, δρώντας κατ’ εντολή του αρχηγού, αναλάμβαναν τη διακίνηση τους στη Θεσσαλονίκη, ενώ όπως διαπιστώθηκε κατά τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούσαν ενοικιαζόμενα οχήματα.

Ακολούθησε καλά οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οι τρεις από τους δράστες και εντοπίσθηκε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη, όπου απέκρυπταν τα ναρκωτικά. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του διαμερίσματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 6 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 6.751,5 γραμμαρίων
  • 5 νάιλον συσκευασίες με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 138,44 γραμμαρίων
  • 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας
  • 1 πιστόλι κρότου το οποίο ήταν τροποποιημένο ως προς τη δυνατότητα βολής
  • 5 φυσίγγια

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης κατασχέθηκαν από την κατοχή των δραστών και από άλλη μία οικία, μία (1) νάιλον συσκευασία με μικροποσότητα κοκαΐνης, κινητά τηλέφωνα, 2.120 ευρώ, κλειδιά σπιτιών, καθώς και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.