Main Menu

“Λύγισε” ο Ορφέας Ξάνθης που τελείωσε το παιχνίδι με 9 παίχτες,μεγάλο διπλό για τον Άρη Άβατου-Ήττα της Ασπίδας μέσα στο ΔΑΚ.

Μπερδεμένα συναισθήματα είχαμε για της ομάδες της Ξάνθης στην 14ή αγωνιστική του 1ου ομίλου για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας αφού είχαμε 2 ήττες και μια νίκη.

Ξεκινάμε από το μεγάλο διπλό που έκανε η ομάδα του Άρη Αβάτου μέσα στην Αλεξανδρούπολη στο ‘Φώτης Κοσμάς” όπου κέρδισε τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης με 2-1. Στο 36ο λεπτό ο Ζωσιμίδης αξιοποίησε άψογα την πάσα του Μίλλερ και έβαλε μπροστά την Ξανθιώτικη ομάδα. Η ομάδα της Γιώργου Μαραντά μεγάλωσε το προβάδισμα της όταν περίπου στο 52ο λεπτό μετά από σύγχυση μέσα στην άμυνα του Εθνικού ο Πέτρος Σαρηγιαννίδης με πλασέ έκανε το 2-0 βάζοντας γερές βάσεις για τη μεγάλη νίκη-Το μόνο που κατάφερε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης ήταν να μειώσει στο 75ο λεπτό με κεφαλιά του Γεωργαντζόπουλου μετά από κόρνερ και αδράνεια της άμυνας του Άρη. Με αυτή την νίκη η ομάδα του Γιώργου Μαραντά ξεκινάει με το δεξί της υποχρεώσεις της στη καινούργια χρονιά και είναι στην 6η θέση μαζί με τον Κεραυνό Πέρνης.

Εθνικός Αλεξανδρούπολης : Μπαμπλής, Δορουγιδένης, Λυμπέρης, Λίτσιος, Σωτηράκης, Τσαπάνης, Δεδελούδης, Πατσιώρας, Μαρασλής, Γκαϊδατζής, Κούπας.

Άρης Αβάτου : Αμουτζάκης, Κούτρας, Ψεμματάς, Παπαδιώτης, Κουτσούμπας, Μίλλερ, Ζωσιμίδης, Δόντσος, Σιχλιμοίρης, Κρασσώνης, Σαρηγιαννίδης.

 

Με το “αριστερό’ αντίθετα μπήκε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή όπου “λύγισε” στο δεύτερο ημίχρονο στην πίεση από τον Αετό Ορφανού ο οποίος έπαιζε με παίχτη παραπάνω από το 30 λεπτό αφού μέσα σε λίγα λεπτά ο Λάζαρος Μαυρόπουος αντίκρισε 2 κίτρινες κάρτες για το ίδιο ακριβώς λόγο (αγκωνιά) και άφησε την ομάδα του με 10 παίχτες. Ο Αετός αιφνιδίασε τους πάντες αφού ευτύχησε να σκοράρει μόλις στο 1ο λεπτό του αγώνα με τον Μουδούρογλου μετά από ωραία ομαδική προσπάθεια και άψογο τελείωμα. Ο Ορφέας ξύπνησε ανέβασε την απόδοση του  και κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Γιάννη Καραγκιόζη όπου μετά από τσαφ του αμυντικού του Ορφανού βρέθηκε σε θέση τετ α τετ και με δυνατό αριστερό σουτ έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Η ομάδα της Καβάλας με το πλεονέκτημα που είχε στο δεύτερο ημίχρονο έφτασε πολλές φορές κοντά στο γκολ αλλά όλα σταματούσαν μπροστά στον Ρούφο. Όμως στο 62ο λεπτό μετά από γέμισα μέσα στην περιοχή και σύγχυση στην άμυνα του Ορφέα ο Παυλίδης με πλασέ έκανε το 1-2 και ταυτόχρονα έδωσε μια μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Ορφέας Ξάνθης (Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Χίντ Ιμέρ, Μακράκης, Μαυρόπουλος Λ., Καραγκιόζης Β., Τορομανίδης, Πασχαλάκης, Καραγκιόζης Γ., Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού

Αετός Ορφανού: Κυφωνίδης, Καζαντζίδης, Κάμπατζης, Μήττας, Παυλίδης Ν., Καραγιαννίδης, Ελέζι, Μουδούρογλου, Παυλίδης Γ., Δουμάνης, Κωνσταντίνου.

 

Η Ασπίδα Ξάνθης δείχνει να μην μπορεί να αντιδράσει και να παραμένει στις χαμηλές θέσεις της Βαθμολογίας. Σήμερα στο ΔΑΚ με αντίπαλο την Καβαλιώτικη ομάδα του Κεραυνού Πέρνης έχασε με 3-0. Τα γκολ για την ομάδα της Καβάλας σημείωσαν 2 ο Ξανθιώτης Αντώνης Χαριτίδης και 1 ο Αντώνη Χαλπετής.

Ασπίδα Ξάνθης : Χατζηγεωργίου, Σαββόγλου, Κοντογιαννίδης, Νικολούδης, Μερακλής, Δογανίδης, Κυριαζίδης, Χατζήπαππας, Κατσής, παπαδόπουλος, Ζώτος.

Κεραυνός Πέρνης: Ψαράς, Μπαντάνης, Μπούλγκουρας, Καλτσάς, Μαρκάκης, Λάσπατζης, Χατζηκυριάκου, Τσάκωνας, Λαζαρίδης, Χαριτίδης, Τζιοβανόπουλος.

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Νέστος Χρυσούπολης 33

2. Α.Ο.Καβάλα 32

3. Αετός Ορφανού 25

4. Ορφέας Ξάνθης 20

5. Πανσερραϊκός  19

6. Άρης Αβάτου 22

7. Κεραυνός Πέρνης 22

8. Αλέξανδρος Κιλκίς 17

9. Απόλλων Παραλιμνίου 17

10. Ασπίδα Ξάνθης 10

11. Εθνικός Αλεξ/πολης 9

12. ΑΕ Καλαμπακίου 8

13. Εθνικός Σιδηροκάστρου 9

14. ΠΑΟΚ Κοσμίου 8