Main Menu

Μπήκαν σε σπίτι 84χρονου με το πρόσχημα της αγοραπωλησίας και τον λήστεψαν.

Εξιχνιάσθηκε ύστερα από αστυνομικές έρευνες, ληστεία σε βάρος 84χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε χθες (12-1-2019) το μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας.

Συνελήφθησαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, στο νομό Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας,  δύο (2) ημεδαποί,  ηλικίας 42 και 37 ετών.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία από αστυνομικούς τους Αστυνομικού Τμήματος Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, οι δράστες κινούμενοι με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβησαν στην οικία 84χρονου ημεδαπού, σε χωριό της Καβάλας, όπου με το πρόσχημα αγοραπωλησίας, εισήλθαν στο εσωτερικό του σπιτιού. Ακολούθως, αφού ακινητοποίησαν, με τη χρήση σωματικής βίας, τον 84χρονο, αφαίρεσαν από την κατοχή του και το χώρο της οικίας, ένα ρολόι χειρός και το χρηματικό ποσό των 105 ευρώ, ενώ στη συνέχεια διέφυγαν με το παραπάνω όχημα προς άγνωστη κατεύθυνση.

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, υπήρξε άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών, με αποτέλεσμα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι δύο δράστες.

Στην κατοχή τους και το εσωτερικό του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου που επέβαιναν, βρέθηκαν τα αφαιρεθέντα χρήματα και το ρολόι, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους, ενώ επιπλέον κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ και το παραπάνω όχημα.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσε μια καταδικαστική απόφαση για κλοπή, ενώ και οι δύο δράστες έχουν απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νέστου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας.