Main Menu

Στο τέλος “τσίμπησε”βαθμό η Ξάνθη μέσα στο ΟΑΚΑ.

ετά από ένα… χορταστικό παιχνίδι στο Ολυμπιακό στάδιο, Παναθηναϊκός και Ξάνθη έμειναν στο 2-2, για την 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας και μείωσε τη διαφορά από την τέταρτη ΑΕΚ στον ένα βαθμό, έχοντας βέβαια ένα ματς περισσότερο.

Οι ακρίτες προηγήθηκαν στο 19’, μετά από κεφαλιά του Κάστρο και «πάγωσαν» το ούτως ή άλλως κρύο ΟΑΚΑ. Όμως, όπως και απέναντι στον «Άγιαξ της Ηπείρου», το «τριφύλλι» κατάφερε και γύρισε το παιχνίδι.

Αρχικά με τον Μπουζούκη, που πέτυχε το δεύτερο από τα τρία φετινά του γκολ απέναντι στην Ξάνθη, στο 48’ και ακολούθως με την κεφαλιά του Κολοβέτσιου, στο 68ο λεπτό, με το εν λόγω γκολ να είναι μάλιστα το πρώτου του με την ομάδα και να έρχεται λίγη ώρα μετά την ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών…

Ωστόσο, η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς έδειξε γιατί δεν θεωρείται άδικα ο… κακός δαίμονας του αντιπάλου της και με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κάστρο στο… έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, έφυγε με τον ένα βαθμό στις αποσκευές της!

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός δυσκολεύθηκε πάρα πολύ να βρει χώρους προς την αντίπαλη εστία και να παράξει ευκαιρίες. Μάλιστα, με εξαίρεση δύο σουτ, ένα του Γιόχανσον στο 29’ κι άλλο ένα από τον Μπουζούκη στο 43ο λεπτό, δεν κατάφερε να απειλήσει τον Ζίβκοβιτς με αξιώσεις.

Πρόβλημα στην δημιουργία, ελάχιστη κίνηση χωρίς την μπάλα, με τον Ινσούα να είναι ο πιο κινητικός παίκτης των «πράσινων» αλλά να μην είναι… αρκετός, φυσιολογικά, ενώ ο Μακέντα έδειξε να «εγκλωβίζεται» στην αντίπαλη άμυνα και βγήκε δύο φορές οφσάιντ…

Η Ξάνθη από την πλευρά της έδειξε, ως συνήθως, συμπαγής στα μετόπισθεν και αφού πρώτα… προειδοποίησε με τον Σιλά στο 18’, κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο επόμενο λεπτό, με τον Καντά να σουτάρει από το ύψος της περιοχής με το αριστερό, τη μπάλα να αλλάζει πορεία από το κεφάλι του Κάστρο και να καταλήγει στα δίχτυα του Διούδη!

inner

Παράλληλα, μετά το γκολ, οι ακρίτες πήραν αυτοπεποίθηση και επέλεξαν να παίξουν με αντεπιθέσεις, φεύγοντας μάλιστα αρκετές φορές επικίνδυνα στην κόντρα, αλλά χωρίς να πετύχουν το… κάτι παραπάνω.

Στην επανάληψη, το «τριφύλλι» ευτύχησε να φέρει το ματς στα ίσια με το… καλημέρα, χάρη στο δεύτερο φετινό τέρμα του Μπουζούκη απέναντι στην Ξάνθη, στο 48ο λεπτό, και με την ψυχολογία στα ύψη οι παίκτες του συνέχισαν να πιέζουν για την ολική επαναφορά.

inner

Η κεφαλιά του Μακέντα στην αμέσως επόμενη φάση ήταν προς… αυτή την κατεύθυνση, όπως και η χαμένη ευκαιρία ξανά απο τον Ιταλό επιθετικό, στο 61’. Ο Παναθηναϊκός έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και ακολούθησε μια διπλή επέμβαση του Ζίβκοβιτς, δύο λεπτά μετά, που μάλλον επιβεβαίωσε πως το 2-1 ήταν θέμα χρόνου…

Και πράγματι, το 2-1 ήρθε στο 68ο λεπτό, με τον Κολοβέτσιο να παίρνει το… ριμπάουντ μετά το σουτ του Δώνη και με κεφαλιά να δίνει το προβάδισμα στους γηπεδούχους!

inner

Ο Παναθηναϊκός μπορούσε να κλειδώσει τη νίκη, αλλά στάθηκε άτυχος στο 75’, με την… βολίδα του Κάτσε να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι, Και… επιπόλαιος, πέντε λεπτά αργότερα, με τον Μακέντα να βγαίνει τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς αλλά να μην πλασάρει καλά, επιτρέποντας στον δεύτερο να διώξει σε κόρνερ!

Κάπως έτσι ήρθε και η… τιμωρία του, στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Όταν ο Μαυρομάτης τραβάει τον Κάστρο, ο διαιτητής Ευαγγέλου καταλογίζει πέναλτι και ο Κάστρο με εύστοχο χτύπημα στο 97’ κάνει δύο τα προσωπικά του τέρματα και μαζί το 2-2, «παγώνοντας» το ΟΑΚΑ…

inner

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (4-2-3-1): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης, Χατζηγιοβάννης, Μπουζούκης (73’ Χατζηθεοδωρίδης), Μουνιέ (60’ Βέργος), Μακέντα (89′ Κουλιμπαλί).

Ξάνθη (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Κοβάσεβοτς, Καντά (70’ Μπαριέντος), Μπρίτο (81’ Σαρπόνγκ), Ντουρίτσκοβιτς, Μελιόπουλος, Κάστρο.