Main Menu

Σεμινάρια στη Ξάνθη για την Κατοχύρωση της Εφευρετικής Δραστηριότητας και Προστασίας της Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Σεμινάρια για τα οφέλη κατοχύρωσης της εφευρετικής δραστηριότητας και προστασίας της Διανοητικής Ιδιοκτησίας (ΔΙ) θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στις πόλεις της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης αντίστοιχα.

Τα σεμινάρια διοργανώνουν από κοινού ο Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας (ΟΒΙ), το Ευρωπαϊκό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας – EuropeanPatentOffice(EPO) και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, και απευθύνονται σε ακαδημαϊκούς και ερευνητές, σε φοιτητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, σε ανεξάρτητους εφευρέτες, αλλά και σε επιχειρήσεις, βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, ΜμΕ και start-ups, που έχουν στην διάθεσή τους ένα καινοτόμο προϊόν (πατέντα), μία νέα μέθοδο παραγωγής ή μεταποίησης και επιθυμούν κατοχύρωση.

Απώτερο σκοπό αποτελεί η διασύνδεση της καινοτομίας με την οικονομική παραγωγή, με οφέλη για τους ίδιους τους εφευρέτες.

Τις διήμερες εκδηλώσεις θα χαιρετίσουν η Αντιπρύτανης  Έρευνας  και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Καθηγήτρια κα Μαρία Μιχαλοπούλου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΒΙ Δρ. Πρόδρομος Τσιαβός,και ο Γενικός Διευθυντής του ΟΒΙ Δρ. Ιωάννης Καπλάνης.Με σειρά παρουσιάσεων ομιλητές-εκπρόσωποι του EPOκαι του ΟΒΙ, θα επιχειρήσουν να φωτίσουν διαφορετικές πτυχές της Διανοητικής Ιδιοκτησίας στους κύριους άξονες:TheEuropeanPatentSystemEconomic benefits of IPRsPatents as source of Technological Information.

Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε μικρό διάστημα πριν από τηνίδρυση Περιφερειακού Γραφείου του ΟΒΙ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή.Μέσω του νέου Γραφείου (Περιφερειακή Βιβλιοθήκη) θα δίνεται η δυνατότητα για διασύνδεση της περιφέρειας με το κέντρο, ώστε το εφευρετικό κοινό της περιοχής να έχει άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες τεχνολογικής πληροφόρησης του ΟΒΙ σχετικά με την ευρεσιτεχνία ή το design που τους ενδιαφέρει και τελικά στην κατοχύρωση της εφευρετικής τους δραστηριότητας και την προστασία της διανοητικής τους ιδιοκτησίας.