Main Menu

Έπαιξε μπαλάρα και βλέπει πεντάδα η Ξάνθη που κέρδισε τον Ατρόμητο στα Πηγάδια.

Η Ξάνθη επικράτησε 2-1 του Ατρόμητου σε ένα ματς που πράγματι ήταν καλύτερη, φτάνοντας στο θετικό αποτέλεσμα μάλιστα με ανατροπή.

Με δύο πολύ επικίνδυνες επισκέψεις της Ξάνθης στα καρέ του Ατρόμητου άρχισε το ματς, ωστόσο και στις δύο η μπάλα πέρασε εκτός εστίας του Μέγερι, με τους γηπεδούχους όμως να δίνουν… στίγμα ότι ήθελαν το γρήγορο γκολ! Παρ’ όλα αυτά, ο Ατρόμητος με την πρώτη του φάση στο παιχνίδι κατάφερε να βρει το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ.

Μόλις στο 5′ ο Ενσικουλού έκανε την κάθετη στον Βασιλακάκη και εκείνος πολύ σωστά έδωσε την μπάλα στον Κουλούρη, που σε κενή εστία δεν είχε κανένα πρόβλημα να γράψει το 0-1, με τον ίδιο να πετυχαίνει το 12ο γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Ξάνθη έδειξε προ στιγμήν επηρεασμένη από την εξέλιξη και λίγο έλειψε να το πληρώσει με δεύτερο γκολ, όταν ο Κουλούρης έπιασε την κεφαλιά από τέλεια σέντρα του Μπρούνο, αλλά ήταν αδύναμη και πάνω στην ευθεία του Ζίβκοβιτς που δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει την μπάλα.

Από εκείνο το σημείο και μετά, όμως, η Ξάνθη άρχισε να συνέρχεται και να ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης, αρχικά στο 17’ με τον Καρασαλίδη να κάνει το σωτήριο τάκλιν σε πλασέ του Ντουρίτσκοβιτς και στη συνέχεια στο 35’, σημείο που τελικά έγινε το 1-1. Έγινε η σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε από όλους και ο Ντουρίτσκοβιτς τιμώρησε τον ξεχασμένο Σάκιτς, φέρνοντας το ματς στα ίσια.

Μάλιστα, στο 39’ λίγο έλειψε να γίνει το 2-1, αφού ο Κοβάσεβιτς από ολιγωρία της άμυνας των φιλοξενούμενων πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μέγερι, αλλά ο Κιβρακίδης με το κεφάλι πάνω στη γραμμή την απομάκρυνε, κρατώντας το σκορ στα επίπεδα του 1-1.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου, ο Νταμίρ Κάναντι πέρασε τον Χατζηισαΐα στην κανονική του θέση στα σέντερ μπακ, διαμορφώνοντας τον σχηματισμό του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, με αποτέλεσμα πράγματι να «βραχυκυκλώσει» τη δημιουργική ορμή των γηπεδούχων. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Περιστεριώτες κρατούσαν περισσότερο την μπάλα, αλλά κάπου εκεί οι ποδοσφαιρικές αναλύσεις πήγαν… περίπατο.

Στο 58’ ο Κάστρο έκανε «βουτιά» μέσα στην περιοχή χωρίς να τον έχει ακουμπήσει κανείς και ο Σκουλάς -που πρόσφατα έγινε διεθνής- καταλόγισε ένα από τα πιο αστεία πέναλτι της σεζόν στη Super League. Ο σέντερ φορ της Ξάνθης, αφού χαμογέλασε με το σφύριγμα του Έλληνα ρέφερι, ανέλαβε την εκτέλεση και έφερε τούμπα το ματς για το 2-1.

Από εκεί και πέρα, δεν έγινε το παραμικρό! Η Ξάνθη που έτσι κι αλλιώς ήταν καλύτερη εκμεταλλεύτηκε την κακή μέρα του Ατρόμητου, οι φιλοξενούμενοι από την άλλη ήταν εκνευρισμένοι από το σφύριγμα που είχε διαμορφώσει την κατάσταση και το 2-1 δεν άλλαξε, παρά τις αλλαγές που έκανε ο Νταμίρ Κάναντι.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς, Κασάδο, Μπαριέντος (81′ Χατζητερζόγλου), Αλμέιδα, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς, Καντά (65′ Μπρίτο), Κάστρο, Μπαξεβανίδης

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Μέγιερι, Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Μπουσουλάτζιτς (74′ Κωτσόπουλος), Κιβρακίδης, Βασιλακάκης, Καρασαλίδης, Κουλούρης, Μπρούνο (63′ Μούγιακιτς), Ρισβάνης, Ενσικουλού (46′ Γιαννούλης)