Main Menu

Το νέο τραγούδι του Ξανθιώτικου παραδοσιακού μουσικού σχήματος «Θρηίκιος Ήχος», είναι πλέον γεγονός.

Παιδιά της πόλης μας με αγάπη για την μουσική, ένωσαν τις δυνάμεις τους και με οδηγό την παράδοση, παρουσιάζουν το «΄Ηρθι κιρός». Ένα νεο τραγούδι σε ρυθμό 7/8 και μουσικά δομημένο σε makam huseyni (ήχος πλάγιος α΄), πλαισιώνεται από ενα video clip, όπου πρωταγωνιστές, δεν είναι μόνο οι ερμηνευτές του τραγουδιού, αλλά και φίλοι, άνθρωποι της πόλης μας, οι οποίοι μεσα από τον χορό, ενώνουν τις ψυχές τους μαζι με το σχήμα σε κάθε του εμφάνιση.

          «Υπηρετούμε με αγάπη και σεβασμό την μουσική παράδοση του τόπου μας. Με γνώμονα αυτό, η δημιουργία νέων τραγουδιών, είναι η ανάγκη να εκφράσουμε και τα δικά μας συναισθήματα και βιώματα, όπως άλλωστε έκαναν και οι παλιότεροι, απο τους οποίους πήραμε ότι έχουμε σήμερα και απο τους οποίους εμπνεόμαστε. ”Ήρθι κιρός” λοιπόν και ηχογραφήσαμε το νέο αυτό τραγούδι, ώστε να βάλουμε και εμείς ένα μικρό λίθο στην παραδοσιακή μουσική που τόσο αγαπάμε».

 

«Ευχαριστούμε πολύ όσους βοήθησαν στην παραγωγή του κομματιού, το Νίκο Νικολαϊδη και Δημήτρη Δημητρίου στη μίξη, τον Κοσμά Ευστρατίου στο mastering και τον Μάριο Παναγιωτόπουλο στη δημιουργία του video clip. Επίσης, ευχαριστούμε πολύ τον πολύ φίλο μας Γιάννη Κουμή, για την συμμετοχή του.

Ο “Θρηίκιος Ήχος” είναι ένα Ξανθιώτικο παραδοσιακό σχήμα, που ξεκίνησε το 2012 στο τμήμα της παραδοσιακής ορχήστρας του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, με τότε καθηγητή τον διακεκριμένο μουσικό Κυριάκο Γκουβέντα. Από τότε μεχρι σήμερα τα μέλη του αφιερώσαν και αφιερώνουν αρκετό χρόνο απο την καθημερινότητά τους, στην μελέτη της παραδοσιακής μουσικής, ο καθένας από το δικό του μετερίζι, με όπλα τα αρχέγονα όργανα της θρακιώτικης λύρας, της γκάιντας, του λαούτου και του νταουλιού. Ενίοτε ανάλογα με την περίσταση το σχήμα ενδυναμώνεται, με συνεργάσία αξιόλογων φίλων μουσικών, επεκτείνοντας τις μουσικές του δυνατότητες

Επιβράβευση των προσπαθειών τους, είναι η συμμετοχή του σχήματος σε διάφορες μουσικές, χορευτικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ χορευτικών συλλόγων, αλλά και σε κονωνικές εκδήλωσεις. Επιστέγασμα όλων, είναι η αποδοχή και τα θετικά σχόλια, που καθημερινά εισπράτει το νέο αυτο τραγούδι, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σήμερα ο “Θρηίκιος Ήχος” συνεχίζει με μεράκι, θέληση, και προσωπικές μουσικές αναζητήσεις να εκφράζεται μεσα από τους ξεχωριστούς παραδοσιακούς ήχους της Θράκης, αλλα και της υπόλοιπης Ελλάδας. Αραγε έπεται συνέχεια; Προσεχώς είδομεν.

Καλοτάξιδο και καλή επιτυχία στο έργο σας!

Το μουσικό σχήμα Θρηίκιος ήχος διατίθεται για γάμους και γλέντια. Επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 6936709711 – 6973332273.