Main Menu

Έρχεται ο «Φοίβος» με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Κυριακή στη Ξάνθη και σε ολόκληρη την Θράκη.

«Φοίβος» ονομάστηκε από το Αστεροσκοπείο η νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα έως την Κυριακή – Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού οι βροχές και οι καταιγίδες καθώς και οι κατά τόπους χαλαζοπτώσεις

Μέχρι την Κυριακή, 27 Ιανουαρίου, θα διαρκέσει ο «Φοίβος», η νέα κακοκαιρία που θα πλήξει τη χώρα με διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά.

Κύρια χαρακτηριστικά του «Φοίβου» που έλαβε την ονομασία του από την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), θα είναι οι βροχοπτώσεις στο σύνολο σχεδόν της χώρας, οι καταιγίδες και οι κατά τόπους χαλαζοπτώσεις που θα σημειωθούν -κατά κύριο- λόγο σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

Στη Θράκη θα έχουμε επίμονες ισχυρές βροχοπτώσεις διαρκείας  – μεγάλος κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων.Οι βροχές θα ξεκινήσουν από σήμερα το απόγευμα και θα διαρκέσουν σχεδόν μέχρι τη Κυριακή.

Τα πιο ισχυρά φαινόμενα και ο μεγαλύτερος όγκος νερού, αναμένεται να σημειωθούν στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης (μωβ χρωματισμοί).
Το έδαφος στην περιοχή μας είναι ήδη κορεσμένο, τα χωράφια βουλιάζουν και τα ποτάμια είναι φουσκωμένα, από τις αλλεπάληλες βροχοπτώσεις που έχουν σημειωθεί τελευταία. 

Ως εκ τούτου εφιστούμε την προσοχή πολιτών, αρμόδιων φορέων, υπηρεσιών και Τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να υπάρχει επαγρύπνηση και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε πρωτίστως να μη κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και κατά δεύτερον να δημιουργηθούν τα λιγότερα δυνατά προβλήματα που ενδέχεται να προκύψουν, εξαιτίας των έντονων και επίμονων σε διάρκεια καιρικών φαινομένων.