Main Menu

Κακή εμφάνιση και ήττα για την Ξάνθη στο Καραΐσκάκη από τον Ολυμπιακό.

Δεν ήταν καλή και δίκαια έχασε και αποκλείστηκε η Ξάνθη στο Καραΐσκάκη από τον Ολυμπιακό με σκορ 3-1. Οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν τους κανόνες τους στο Καραϊσκάκη κόντρα στην Ξάνθη και με το 3-1 σφράγισαν πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, σε συνδυασμό με το 0-0 του πρώτου ματς στα Πηγάδια.

Αναμενόμενο ήταν σε γενικές γραμμές το… σκηνικό στο πρώτο μέρος. Ο Ολυμπιακός, ο οποίος θεωρητικά είχε αποκτήσει προβάδισμα από το πρώτο ματς, απέκτησε την πρωτοβουλία των κινήσεων με το «καλημέρα», μπήκε με φούρια στον αγωνιστικό στοχεύοντας σε ένα γρήγορο γκολ. Με αποτέλεσμα να κάνει δύο επισκέψεις στην αντίπαλη περιοχή στο πρώτο τρίλεπτο. Όσο κυλούσε ο χρόνος, όλο και ζεσταινόταν και ρόλαρε επιθετικά η ομάδα του Μαρτίνς, η οποία έφτασε να έχει 77%-23% κατοχή της μπάλας κοντά στο πρώτο τέταρτο, χωρίς να πρόκειται για ανούσια υπεροχή.

Πίεζε την Ξάνθη, που είχε παθητικό ρόλο, την είχε κλείσει στην περιοχή της και την ανάγκασε σε ρόλο κομπάρσου σε ένα μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου. Είχε πολλές τελικές και οι περισσότερες από αυτές ήταν καλές ευκαιρίες, ενώ άλλες κόπηκαν τελευταία στιγμή. Όπως το τετ-α-τετ του Τσιμίκα (11’) με τον Ζίβκοβιτς, που τον νίκησε, την σκαστή και άστοχη κεφαλιά του Μασούρα (15’), προτού βάλει το γκολ, το οποίο σημειώθηκε στο 29ο λεπτό. Ο Νάτχο έκανε φανταστική κάθετη για τον Ποντένσε, που πλάσαρε ψύχραιμα τον πορτιέρε της ακριτικής ομάδας.

Λίγο πριν, οι φιλοξενούμενοι έφτιαξαν την καλύτερή τους φάση στο πρώτο ημίχρονο (και γενικότερα στο ματς), με τον Σιλά να βρίσκει… στρέμματα μπροστά του από τ’ αριστερά και να βγάζει στον Κάστρο που ήταν στην καρδιά της περιοχής, αλλά δεν βρήκε καλά την μπάλα. Ο Πορτογάλος εξτρέμ του Ολυμπιακού είχε φάση και για δεύτερο γκολ (στο β’ μέρος το πέτυχε), αλλά ο Ζίβκοβιτς πήρε ρεβάνς. Το πρώτο μέρος έκλεισε με 10(7)-1(0) και 73%-27% κατοχή της μπάλας.

Με φόρα, έχοντας περισσότερους ανοιχτούς χώρους μπροστά του, μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός, αλλά αυτήν τη φορά ήταν και πιο αποτελεσματικός. Όχι, βέβαια, από την αρχή. Η φάση του Ποντένσε (46’) ζέστανε τους ερυθρόλευκους και ακόμα πιο πολύ αυτή του Νάτχο (48’), που είδε τον γκολκίπερ της Ξάνθης να διώχνει εξαιρετικά το σουτ που έπιασε από το ύψος του πέναλτι. Από σχεδόν ίδιο σημείο δεν χαρίστηκε ο Χασάν μετά από συνεργασία με τον Φορτούνη.
Ο Αιγύπτιος δεν βρήκε εστία με προβολή λίγο μετά (56’), αλλά βρήκε ο Ποντένσε για να πετύχει αυτός δεύτερο προσωπικό γκολ (61’), λίγο πίσω από το σημείο που είχε σκοράρει ο συμπαίκτης του, έπειτα από κακό διώξιμο της αντίπαλης άμυνας. Κάπου εκεί άρχισε να ρίχνει στροφές ο Ολυμπιακός, με τον Μαρτίνς να έχει ξεκινήσει λίγο πριν το φρεσκάρισμα της ενδεκάδας.

Η εντελώς ακίνδυνη μέχρι εκείνο το σημείο Ξάνθη βρήκε ένα γκολ από το πουθενά, με το χέρι του Τσιμίκα έπειτα από τη σέντρα του Μπαξεβανίδη. Μάλιστα, λίγο πριν ο Μπουχαλάκης, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 55’ τραυματίστηκε και άφησε την ομάδα του με 10, αφού είχε κλείσει τις αλλαγές ο Πορτογάλος. Ο Ολυμπιακός υποχώρησε, έδωσε μέτρα στον αντίπαλο, προσπαθώντας να μπαλώσει έτσι το αριθμητικό μειονέκτημα και ποντάροντας στις κόντρα επιθέσεις.