Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

“Τσίμπησε” βαθμό στο Αγρίνιο η Ξάνθη με λευκή ισοπαλία-Ντεμπούτο για Φάκκη.

Στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Super League «Σουρωτή» Παναιτωλικός και Xanthi FC αναδείχθηκαν ισόπαλοι σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα. Οι ποδοσφαιριστές του Μίλαν Ράσταβατς για 6ο παιχνίδι φέτος πήραν από ένα βαθμό με τον αντίπαλό τους και πλέον έχουν 24 βαθμούς στον σχετικό πίνακα. Ντεμπούτο με την ξανθιώτικη φανέλα για τον γεννημένο το 1991 επιθετικό, Γιάννη Φάκκη.

Στο πρώτο ημίχρονο, όπου χαρακτηρίστηκε από πολλά οφσάιντ, ο Παναιτωλικός είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, διατήρησε την κατοχή της μπάλας στα πόδια του ολοκληρώνοντας το 45λεπτο με 69% αλλά… μέχρι εκεί. Αφού η Ξάνθη δεν έδωσε χώρους και ήταν καλά οργανωμένη, με αποτέλεσμα να μην δεχθεί φάσεις.

Οι γηπεδούχοι επισκέφτηκαν τα καρέ του Ζίβκοβιτς στο 16‘ και στο 17’, αλλά τόσο στη σέντρα σουτ του Μανά όσο και στο σουτ του Μάζουρεκ ο γκολκίπερ της φιλοξενούμενης ομάδας δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει…

Ενώ στο 38ο λεπτό και το ξαφνικό σουτ του Καντά έξω από την περιοχή με το αριστερό, η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιαννακόπουλου, στην καλύτερη φάση.

Στην επανάληψη, οι ακρίτες μπήκαν πιο δυνατά και έφτασαν πιο κοντά στο γκολ δύο φορές μέσα σε τέσσερα λεπτά. Αρχικά στο 53’, με τον Σιλά να γυρίζει από αριστερά τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και το σουτ του Καντά να περνάει άουτ…

Ενώ στο 57‘ ο Κοβάσεβιτς σούταρε έξω από την περιοχή, ο Γιαννακόπουλος έδιωξε ασταθώς, ο Σαρπόνγκ έκανε νέο σουτ στην εξέλιξη της φάσης, αλλά η μπάλα κατέληξε κόρνερ από παρέμβαση του Μαρινάκη!

Οι Αγρινιώτες δεν μπορούσαν να πλαγιοκοπήσουν, ούτε να πατήσουν περιοχή με αποτέλεσμα να αναλωθούν σε μακρινά σουτ, για να φτάσουμε στις καθυστερήσεις του αγώνα και τα δύο σουτ που έκαναν οι Γκούγκα και Μπαϊροβιτς, με τον Ζίβκοβιτς πάντως να είναι στη θέση του και να διατηρεί απαραβίαστη την εστία του.

Οι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (4-2-3-1): Γιαννακόπουλος, Μαρινάκης (87’ Γκούγκα), Μαλής, Μιχάι, Αμαράλ, Ντίας, Λουσέρο, Μανά (79’ Μπαϊροβιτς), Μάζουρεκ (74’ Λιάβας), Γουίλιαν, Μοράρ.

Ξάνθη (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Κασάδο, Σιλά, Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Σαρπόνγκ, Καντά (82’ Μπίρεσταμ), Μπαριέντος (90’ Μελισσόπουλος), Μπρίτο (76’ Φακκής).