Main Menu

Κακή εμφάνιση και ήττα της Ξάνθης με 1-0 από τον Άρη στα Πηγάδια.

Μια από τις χειρότερες της εμφανίσεις έκανε η Ξάνθη σήμερα στα Πηγάδια με αντίπαλο τον Άρη Θεσσαλονίκης και δίκαια ηττήθηκε με 1-0.

Στο πρώτο ημίχρονο, το θέαμα δεν ήταν καλό και θα έλεγε κανείς ότι οι δύο ομάδες φρόντισαν να… αλληλοεξουδετερωθούν, αφού δεν υπήρξαν πολλές αξιόλογες φάσεις στο σύνολό του.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν μια ελαφρά πρωτοβουλία κινήσεων αλλά το γεγονός ότι προσπάθησαν να επιτεθούν με βαθιές μπαλιές ήταν… βούτυρο στο ψωμί των αμυντικών της ακριτικής ομάδας.

Μετά από δύο… υποψίες φάσεων, στο 28’ με τον Γκαρσία να σεντράρει και τον Αλμέιδα να διώχνει έγκαιρα και δύο λεπτά μετά με τον Κάστρο να μην προλαβαίνει να εκμεταλλευθεί το γύρισμα του Σιλά, έγινε το 0-1…

Με τον Γκαρσία να παίρνει τη μπάλα μετά την απομάκρυνση με κεφαλιά από τον Σιλά και με δυνατό σουτ από δεξιά, μέσα στη μικρή περιοχή, να ανοίγει το σκορ, στην πρώτη «καθαρή» ευκαιρία των δύο ομάδων, στο 37ο λεπτό!Στην επανάληψη, το παιχνίδι ήταν σαφώς καλύτερο, με… ευθύνη και των δύο ομάδων -αλλά κυρίως των γηπεδούχων που εγκατέλειψαν τον παθητικό τους ρόλο- και είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στο πρώτο 15λεπτο καταγράφηκαν τρεις καλές φάσεις…

Η Ξάνθη θα μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση, στο 53’, αλλά η κεφαλιά του Κάστρο πέρασε ελάχιστα άουτ. Ενώ δύο λεπτά μετά ο Διαμαντόπουλος «σπατάλησε» την αντεπίθεση του Άρη και την πολύ καλή πάσα του Μπάσα, σουτάροντας άουτ από πλεονεκτική θέση. Για να ακολουθήσει ένα επικίνδυνο συρτό σουτ του Γκαρσία, στο 57ο λεπτό, με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει με υπερένταση σε κόρνερ.

Ο Μίλαν Ράσταβατς έκανε ακόμα πιο επιθετική την ομάδα του, στη συνέχεια, ρίχνοντας στο ματς Γέντρισεκ και Μπρίτο και παίζοντας με σύστημα 4-4-2, την ίδια ώρα που η ομάδα του Σάββα Παντελίδη αρχικά άλλαξε προσανατολισμό παίζοντας πιο αμυντικά μετά την είσοδο του Βαλεριάνου, ενώ παράλληλα υποχρεώθηκε και σε δύο αναγκαστικές αλλαγές, αλλά διατήρησε το πάθος της.

Μάλιστα, ο Άρης θα μπορούσε να «καθαρίσει» την υπόθεση νίκη νωρίτερα, με τον Μαρτίνες που μπήκε αλλαγή να ταλαιπωρεί πολύ την Ξάνθη και να χάνει την πρώτη του ευκαιρία στο 72ο λεπτό. Ενώ δέκα λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης στάθηκε άτυχος καθώς σούταρε έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Ζίβκοβιτς!

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Κασάδο, Σιλά, Κοβάσεβιτς, Καμαρά (76’ Μελιόπουλος), Σαρπόνγκ (62’ Μπρίτο), Καντά (56’ Γέντρισεκ), Μπαριέντος, Κάστρο.

Άρης (4-2-3-1): Κουέστα, Τζανακάκης, Ρόουζ, Δεληζήσης, Κόρχουτ (84’ Ματίγια), Μπάσα, Σιώπης, Λάρσον (68’ Μαρτίνες), Ντιγκινί, Γκαρσία, Διαμαντόπουλος (78’ Βαλεριάνος).