Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Τελετή παράδοσης-παραλαβής στη Διοίκηση του Δ’ Σώματος Στρατού.

Την Τετάρτη 06 Φεβρουαρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ ΣΣ «ΘΡΑΚΗ»), στην Ξάνθη, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Παναγιώτη Ρήγα, η τελετή παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του Διοικητή του Δ΄ ΣΣ, από τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Καμπά στον Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση.

Στην τελετή παρέστησαν, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των θρησκευτικών, πολιτειακών και πολιτικών αρχών της περιοχής και λοιποί προσκεκλημένοι.

 

Ο Αντιστράτηγος Γ. Καμπάς δήλωσε«Με ιδιαίτερη συγκίνηση παραδίδω τη διοίκηση του Δ’ ΣΣ καθώς έχω αναλάβει την αρχηγία του ΓΕΣ. Η Θράκη ήταν και θα είναι ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος χώρος για τα εθνικά μας θέματα και ο στρατός πρέπει να είναι εδώ και να στηρίζει τις κοινωνίες ώστε να προχωράνε μπροστά ενωμένες, ανεξαρτήτως θρησκειών. Ευχαριστώ το θρακιώτικο λαό και τα στελέχη που με στήριξαν αυτά τα δύο χρόνια. Το Δ’ Σώμα Στρατού είναι η αιχμή του δόρατος της χερσαίας αποτροπής της χώρας, σημείωσε αναφερόμενος στην επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δ’ ΣΣ»

Από την άλλη πλευρά ο νέος Διοικητή του Δ’ ΄Σώματος Στρατού, Χ. Λαλούσης, δήλωσε: «Αποτελεί μεγάλη τιμή και νιώθω περήφανος που αναλαμβάνω αυτό το νευραλγικό ποόσο , υπόσχομαι ότι θα εκτελέσω στο ακέραιο το καθήκον μου. Έχω υπηρετήσει αρκετές φορές στη Θράκη και πιστεύω ότι με τη βοήθεια όλων θα φέρω σε πέρας την αποστολή . Διαδέχομαι έναν άξιο αξιωματικό όπως τον Αρχηγό ΓΕΣ, θα συνεχίσω στα βήματά του. Θα είμαι δίπλα στους κατοίκους της Θράκης, γνωρίζω την περιοχή και τις ιδιαιτερότητές της και ως Στρατός θα φροντίσουμε να στηρίξουμε και τις τοπικές κοινωνίες.»