Main Menu

Βασίλισσα του Ξανθιώτικου καρναβαλιού η Δήμητρα Μπαλιάκα.

Σήμερα το απόγευμα στο Hotel Elisso πραγματοποιήθηκε η διαδικασία για την ανάδειξη της Βασίλισσας του Ξανθιώτικου καρναβαλιού 2019 από την επιτροπή των καρναβαλικών Συλλόγων. Μετά την ψηφοφορία πρώτη σε ψήφους ήρθε η Μπαλιάκα Δήμητρα η οποία θα είναι και η Βασίλισσα του φετινού Καρναβαλιού “Έρως ανίκατε μάχαν”. Η Δήμητρα κατάγεται από την γειτονική Κομοτηνή είναι φοιτήτρια 23 χρονών και είναι τραγουδίστρια στη μπάντα “MICE the swing band”

Η διαφορά με τον προηγούμενο καρναβάλι είναι ότι φέτος θα έχουμε τέσσερις Πριγκίπισσες. Δεύτερη σε ψήφους ήρθε η Ελπίδα-Θεοδώρα Κουρούπη ενώ είχαμε ισοψηφία ανάμεσα σε 3 κοπέλες και  η απόφαση του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Πασχάλη Λύρατζη ήταν να μην γίνει ξανά ψηφοφορία και να πάρουν μέρος και οι τέσσερις κοπέλες σαν πριγκίπισσες στο καρναβάλι δίπλα από την βασίλισσα. Οι τέσσερις κοπέλες που θα εκπροσωπήσουν το καρναβάλι σαν πριγκίπισσες είναι η Αντιγόνη Σιόλου, η Μικαέλα Τσακαλίδου, η Ελένη Καταφυγιώτη και η Ελπίδα-Θεοδώρα Κουρούπη .

Συνολικά δηλώσαν συμμετοχή 20 κοπέλες από τις οποίες μόνο οι 12 έδωσαν το παρών στην σημερινή διαδικασία για την ανάδειξη της Βασίλισσας για λόγους που δεν έγιναν γνωστοί.