Main Menu

Η Καβάλα νικήτρια στο γειτονικό ντέρμπι με τον Ορφέα-Ήττα για Άβατο και Ασπίδα.

Η Καβάλα ήταν η μεγάλη νικήτρια στο γειτονικό ντέρμπι με τον Ορφεά Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του ΑΟΞ  την Κυριακή το μεσημέρι για τη 19η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ Εθνικής κατηγορίας.

Οι Αργοναύτες μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και μόλις στο 8ο λεπτό μετά από βαθιά μπαλιά ο Μαρκόπουλος έγινε κάτοχος της μπάλας και με ωραίο πλασέ έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του. Ο Ορφέας μετά το γκολ ξύπνησε και ανέβασε την απόδοση του και κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση όταν μετά από κακό γύρισμα του Λυμπεράκη στον Δήμιζα ο τελευταίος δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα με τα πόδια με τον Μαυρόπουλο να εκμεταλλεύεται το τραγικό λάθος και σε κενή εστία να ισοφαρίζει για την ομάδα του. Στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 56ο λεπτό με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ ο Παππαδόπουλος έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Ρούφου και έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στην Καβαλιώτικη ομάδα. Ο Ορφέας προσπάθησε να αντίδρασή με την ομάδα της Καβάλας να κρατάει σχετικά εύκολα το προβάδισμα της και να παίρνει ένα σημαντικό διπλό μέσα στο γήπεδο του ΑΟΞ.

Ορφέας Ξάνθης : Ρούφος, Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Καρκατζάνης, Χιντ, Μαυρόπουλος Λ., Τορομανίδης, Ζυγκολάρι, Σουκρήογλου, Πασχαλάκης.

ΑΟΚαβάλα : Δήμιζας, Ζέρης, Τόσκας, Λυμπεράκης, Τουμανίδης, Γαβριηλίδης, Γιατσίνοβιτς, Θωμαΐδης, Γεμιστός, Παπαδόπουλος, Μαρκόπουλος.

 

Στις Σέρρες ο Άρης Αβάτου ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 480 λεπτό με αυτογκόλ του Κονταξή. Παρόλα αυτά η ομάδα της Ξάνθης δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το δώρο που της έκανε ο Πανσερραικός αφού μέσα σε δέκα λεπτά γνώρισε την ανατροπή με τον Γκούρτσα να σκοράρει δύο φορές στο 80ο  και στο 90ο λεπτό και να δίνει μεγάλη νίκη στην ομάδα του.

Πανσερραϊκός : Στεφανίδης, Μπαρδάς, Αποστολόπουλος, Καστρετσέας, Κούτλας, Κεχαγιάς, Κονταξής, Ζιώγας, Παπαβασιλείου, Γκούρτσας, Ομπόσου.

Άρης Αβάτου : Αμουτζάκης, Παπαδιώτης, Ψεμματάς, Παπαδόπουλος, Κουτσούμπας, Μίλερ, Ζωσιμίδης, Κούτρας, Δόντσος, Σιχλοιμίρης, Κοτόπουλος.

Στο ΔΑΚ η Ασπίδα έχει ήδη αποχαιρετήσει την Γ’ Εθνική κατηγορία αφού είναι πλέον απίθανο με τις αγωνιστικές που μείνανε να ανατρέψει την κατάσταση. Για άλλη μια αγωνιστική δεν μπόρεσε να γευτεί τη νίκη αφού έχασε μέσα στην έδρα της με 2-0 απο το Κόσμιο. Τα γκολ για την ομάδα της Κομοτηνής ο Στοίνοβιτς  στο 14ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ και ο ίδιος παίχτης με πλασέ στο 800 λεπτό σφράγισε τη νίκη για την ομάδα του.

Ασπίδα Ξάνθης : Χατζηγεωργίου, Σαμαράς, Ζώτος, Νικολούδης, Μερακλής, Χατζηπαπάς, Κυριαζίδης, Δογανίδης, Χριστοφορίδης, Παπαδόπουλος, Σάββογλου.

ΠΑΟΚοσμίου : Δεληγιάννης, Βούλγαρης, Τζατζανάς, Πλασταράς, Λεβεντέλλης, Χατζητουλούσης, Καρασιούνας, Νάνος, Ερκάν, Κυριακόπουλος, Στοΐνοβιτς.

 

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Νέστος Χρυσούπολης 49

2. Α.Ο.Καβάλα 45

3. Αετός Ορφανού 32

4. Απόλλων Παραλιμνίου 33

5. Πανσερραϊκός  32

6. Άρης Αβάτου 28

7. Ορφέας Ξάνθης 28

8. Κεραυνός Πέρνης 27

9. Αλέξανδρος Κιλκίς 26

10. ΑΕ Καλαμπακίου 22

11. Εθνικός Αλεξ/πολης 15

12. ΠΑΟΚ Κοσμίου 13

13. Ασπίδα Ξάνθης 10

14. Εθνικός Σιδηροκάστρου 10