Main Menu

Έρχεται η “Ωκεανίς” με άγριες διαθέσεις-Βροχές,χιόνια,δυνατοί άνεμοι και θερμοκρασία κάτω από το μηδέν στη Ξάνθη και ολόκληρη τη Θράκη.

Το νέο όνομα της κακοκαιρίας ακούει στο όνομα  “Ωκεανίς” και αλλάζει δραματικά το σκηνικό του καιρού από το βράδυ της Παρασκευής σε ολόκληρη την Ελλάδα .Η ψυχρή εισβολή από τη Σιβηρία φέρνει βροχές,δυνατούς ανέμους και κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα καιρικά νέα Θράκης  αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού από τις νυχτερινές ώρες της Παρασκευής σε όλη τη Θράκη. Έναρξη ασθενών έως μέτριας έντασης βροχοπτώσεων περί τις 18.00′ – 20.00′ αύριο το απόγευμα. Όσο βαδίζουμε προς τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, θα έχουμε γενίκευση των φαινομένων, ενώ πολύ γρήγορα θα επικρατήσουν θυελλώδεις Βόρειοι – ΒΑ άνεμοι, οι οποίοι θα ρίξουν κατακόρυφα τη θερμοκρασία κατά 10 περίπου βαθμούς Κελσίου.
Σταδιακά και από τον Βόρειο Έβρο αρχικά περί τη 01.00′ – 03.00′ τη νύχτα, οι βροχές θα μετατρέπονται σε χιονοπτώσεις, που θα επεκταθούν μέχρι τα ξημερώματα σε όλη τη Θράκη.

Μεγάλη προσοχή στους θυελλώδεις ανέμους, οι ριπές των οποίων θα αγγίζουν κατά τόπους τα 90-100 km/h (στη Σαμοθράκη ίσως ξεπεράσουν τα 120 km/h).
Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειώσουμε ότι το Σάββατο θα έχουμε σε όλη τη Θράκη θερμοκρασίες υπό του μηδενός (-3 έως -4 βαθμούς Κελσίου κατά μ.ό.), ενώ η αισθητή θερμοκρασία με τους παγερούς θυελλώδεις Βοριάδες θα αγγίζει τους -14 βαθμούς Κελσίου περίπου.