Main Menu

“Καληνύχτα παππού” Η ταινία μικρού μήκους που δημιούργησαν οι μαθητές τους 4ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης για την σχέση πρώτης και τρίτης ηλικίας.

Μία ταινία μικρού μήκους με θέμα την σχέση της πρώτης και της τρίτης ηλικίας δημιούργησε το πρώτο τμήμα της πέμπτης Δημοτικού του 4ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης σε συνεργασία με το γηροκομείο της Ξάνθης. Μία ταινία που ξεχειλίζει από συναισθήματα και τονίζει τον δυνατό δεσμό που δημιουργείται ανάμεσα στα εγγόνια και στους παππούδες και στις γιαγιάδες τους. Τίτλος της ταινίας «καληνύχτα παππού».

Ένας ιδιαίτερος δεσμός που γίνεται άρρηκτος και αμφίδρομος και για τις δυο πλευρές είναι ο δεσμός ανάμεσα στα εγγόνια και τους παππούδες τους. Βασιζόμενοι στην σχέση της πρώτης και της τρίτης ηλικίας το πρώτο τμήμα της πέμπτης Δημοτικού του 4ου Δημοτικού σχολείου Ξάνθης σε συνεργασία με το γηροκομείο της Ξάνθης, δημιούργησε μία ταινία μικρού μήκους με τον τίτλο «Καληνύχτα παππού» . Μία ταινία που διηγείται την ιστορία του μικρού Απόστολου που μόλις έχασε τον αγαπημένο του παππού και προσπαθεί να κλείσει το μεγάλο κενό που νιώθει με την βοήθεια των φίλων του που του προτείνουν να επισκεφτούν ένα χώρο όπου έχει πολλούς παππούδες.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη τους παππούδες, σχεδόν όσο και τους γονείς τους. Ο ρόλος των παππούδων βέβαια είναι διαφορετικός από αυτόν των γονιών. Οι παππούδες συνήθως προσφέρουν μεγαλύτερη αποδοχή, υποστήριξη, κατανόηση και λιγότερη πειθαρχεία στα παιδιά. Έτσι, η σχέση τους με τα εγγόνια τείνει να είναι πιο χαλαρή και γενναιόδωρη. Για τους παππούδες αυτό είναι ιδιαίτερα απολαυστικό γιατί ναι μεν μπορούν να βοηθήσουν στο μεγάλωμα μιας νέας γενιάς, αλλά από την άλλη δεν έχουν τις καθημερινές ευθύνες των γονιών.