Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση “Νέοι και επιχειρηματικότητα στη Ξάνθη παρουσία της Ευρωβουλευτή Εύα Καιλή.

Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου το απόγευμα στο Hotel Elisso όπως σας είχαμε ενημερώσει θυμηθείτε εδώ πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία η εκδήλωση με θέμα “Νέοι και επιχειρηματικότητα” την οποία διοργάνωσαν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Ξάνθης, η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ., το Xanthi Tech Lab και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης με στόχο την αναδείξει τους τρόπους σύνδεσης της Δημιουργικής Σκέψης των Νέων με την Επιχειρηματικότητα χωρίς γεωγραφικά όρια και λοιπούς φραγμούς.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Ευρωβουλευτής Εύα Καιλή η οποία με την ομιλία της αναφέρθηκε για τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το πως μπορούν να αναπτυχθούν επιχειρηματικά οι νέοι μέσα σε αυτή. Μίλησε για τα προγράμματα τα οποία τρέχουν αυτή τη στιγμή στην Ε.Ε και ποσό μπορούν να βοηθήσουν τους νέους και τις νέες που έχουν τελειώσει την σχολή τους και ευελπιστούν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλητή τον καθηγητή Μπότσαρη Παντελεήμων Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας ΑΜΘ ο οποίος αναφέρθηκε στο Medilab Open Innovation Actions ακολούθησε η καθηγήτρια Μιχαλοπούλου Μαρία  Αντιπρύτανης ΔΠΘ με θέμα “Το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ως πόλος Ανάπτυξης της Περιφέρειας ΑΜΘ”.

Στη συνέχεια τη θέση του ομιλητή πήρε ο κύριος Τσουτσοπλίδης Κώστας Εκπρόσωπος Τύπου του Γραφείου του Ε.Κ. στην Ελλάδα και ανέλυσε τη σημασία των επερχόμενων Ευρωεκλογών για το Μέλλον της Ευρώπης, ακολούθησε ο κύριος Τζανέτος Λάζαρος  εκπρόσωπος  της Apifon και ενημέρωσε το κοινό για την ιστορική επιτυχία της εταιρείας.

Τέλος ο κύριος Νίκου Νίκος ιδρυτής της της Vertitech μίλησε για την ιστορία επιτυχίας  της πλατφόρμας Classter και το πόσο μπορεί να βοηθήσει τους νέουςκαι τις νέες για το μέλλον.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Δημήτρης Γιαννακούδης υπεύθυνος του  Xanthi TechLab ο οποίος μίλησε και για το First Lego League που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το πρωί στο Κλειστό Κέντρο Φίλιππος Αμοιρίδης.