Main Menu

Έρχεται το ρομπότ της FedEx που θα παραδίδει δέματα σαν ταχυδρόμος.

Η εποχή των ρομπότ έχει φτάσει και η FedEx ανακοίνωσε πως δουλεύει πάνω στην ανάπτυξη του Same Day Bot, ενός μικρού οχήματος που μπορεί να κινείται εντελώς αυτόνομα σε πεζοδρόμια και δρόμους, πιάνοντας ταχύτητα μέχρι και 16 χλμ./ώρα.

Το ρομπότ θα κάνει την μεταφορά δεμάτων σε μικρές αποστάσεις χρησιμοποιώντας αισθητήρες παρόμοιους με εκείνους που χρησιμοποιούνται σε αυτοκίνητα και κάμερες. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορεί να εντοπίσει και να αποφύγει εμπόδια και να κινείται σε ανώμαλες επιφάνειες.

Οι δοκιμές θα ξεκινήσουν αυτό το καλοκαίρι στο Μέμφις, όπου αρχικά το ρομπότ θα μεταφέρει δέματα μέσα στα γραφεία της εταιρίας. Αν οι δοκιμές αποδειχτούν επιτυχημένες, τότε το πρόγραμμα θα επεκταθεί, με τα ρομπότ να παραδίδουν δέματα μεταξύ και άλλων εταιριών, για μεταφορές της ίδιας ημέρας.

Τα ρομπότ δεν θα αντικαταστήσουν τις ήδη υπάρχουσες μεταφορές αλλά θα τις συμπληρώσουν. Άλλωστε η FedEx δεν είναι η μοναδική εταιρία που κάνει τέτοιες δοκιμές, αφού ήδη η Amazon και η Google έχουν επικεντρωθεί σε μελλοντικές μεταφορές με drone.