Main Menu

“Ασημένιος” ο Θρακιώτης Κώστας Μπανιώτης στη Γλασκώβη.

Σεφτέ στα μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στην Γλασκώβη έκανε ο Ροδοπίτης Κώστας Μπανιώτης.ο οποίος με άλμα 2.26 κατέκτησε το ασημένιο φέρνοντας ακόμα μία διάκριση στην χώρα μας.

Ο Μπανιώτης ξεκίνησε τις προσπάθειές του από τα 2.18 τα οποία και πέρασε με την πρώτη του προσπάθεια και συνέχισε στα 2.22 τα οποία πέρασε με την δεύτερη. Τα 2.26 που του έδωσαν και το ασημένιο μετάλλιο τα πέρασε με την τρίτη, ενώ μετά απέτυχε μία φορά στα 2.29 και δύο στα 2.32.

Πρώτος ήταν ο Ιταλός Τζιανμάρκο Ταμπέρι με 2.32 ενώ δεύτερος μαζί με τον πρωταθλητή μας ήταν ο Ουκρανός Αντρίι Προτσένκο.

Μπανιώτης: «Το τελευταίο μου Ευρωπαϊκό»

“Ήταν ένας δύσκολος αγώνας, στον οποίο κατάφερα να πετύχω τον στόχο μου. Σε μία τέτοια διοργάνωση δε σε ενδιαφέρει τόσο η επίδοση,παρά η θέση. Στο Παρίσι πέρασα το 2,32 μ. και ήταν τέταρτος. Ήταν η τέταρτη συμμετοχή μου σε τελικό Ευρωπαϊκού και το πρώτο μου μετάλλιο. Η χαρά είναι διπλή για εμένα σήμερα γιατί ο φίλος μου Ταμπέρι κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και το άξιζε, γιατί ήταν ο καλύτερος”, είπε αρχικά ο αθλητής και συμπλήρωσε:

“Ήταν το πέμπτο και τελευταίο μου Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου ήθελα να το απολαύσω να το ζήσω. Με τον προπονητή μου δουλέψαμε βήμα, βήμα. Η προπόνηση πήγε πολύ καλά φέτος, με προετοιμασίες που μου επέτρεψαν να δουλέψω σωστά. Μπορέσαμε με ηρεμία και συγκέντρωση να πετύχουμε την κορύφωση σε αυτό το Πρωτάθλημα”. 

Η τελική κατάταξη

1. Τζιανμάρκο Ταμπέρι (Ιταλία) 2.32

2. Κωνσταντίνος Μπανιώτης (Ελλάδα) 2.26

=2. Αντρίι Προτσένκο (Ουκρανία) 2.26

=4. Κρις Μπέικερ (Μ. Βρετανία) 2.22

=4. Τιχομίρ Ιβάνοφ (Βουλγαρία) 2.22

6. Σιλβέστερ Μπέντναρεκ (Πολωνία) 2.22

7. Φαλκ Βέντριχ (Γερμανία) 2.18

8. Ματέους Πρζίμπιλκο (Γερμανία) 2.18