Main Menu

Πλούσιο και για σήμερα Παρασκευή 8 Μαρτίου το πρόγραμμα των ΘΛΕ με Σταρόβα-50-50 και «Coconaut Rockers»-Δείτε αναλυτικά όλες τις εκδηλώσεις.

Παρασκευή 8 Μαρτίου

Πλατεία Δημοκρατίας

12:00

Συναυλία «Coconaut Rockers»

Διαστημάνθρωποι σε μινόρε. Καρύδες που κοιτάνε στο άπειρο. Μουσικάντηδες για punk καρσιλαμάδες. Και μια μπάντα από την Ξάνθη που συνδυάζει τους balkan ρυθμους με ξεσηκωτικούς ska ήχους και ανεβαστικες gypsy γκρουβες. Οι The Coconaut Rockers, από τους δρόμους της Ξάνθης, έρχονται να αφήσουν το στίγμα τους. Η μπάντα ξεκίνησε αρχικά από τον Billy και τον Rafa τον Μάιο του 2013 ως μία υλοποίησή της, στους δρόμους της Ξάνθης κατά την διάρκεια της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής. Με ένα πλήθος εμφανίσεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και τη συμμετοχή τους σε πολλά φεστιβάλ, έχουν μοιραστεί την ίδια μουσική σκηνή με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες του χώρου. Τον Μάρτιο του 2018 παρουσίασαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, το EP «Disco Gypsy UFOs».

Από τη μπάντα πέρασαν αρκετοί μουσικοί ώστε να εδραιωθεί πλέον το σημερινό σχήμα.

Billy Alexandridis (Vox,Gtr)

Rafa Tasios (Vox)

Xaris Kanos (Gtr,Vox)

Lefteris Iliadis (Trumpet)

Xaris Laza (Sax)

Nikos Mitsou (Bass Gtr)

Stratos Logan (Drums)

18:00

Συναυλία «Kostas Zekos & The Sound Gangsters»

Ο Κώστας Ζέκος είναι τραγουδοποιός και ερμηνευτής που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο του ελληνικού ροκ και έντεχνου τραγουδιού. Στην ελληνική δισκογραφία βρίσκεται από το 2008 με τον δίσκο «ορατό σύμπαν». Ο τελευταίος δίσκος του με τίτλο «σε έναν καλύτερο κόσμο» κυκλοφόρησε στο τέλος του 2017. Μαζί με τους The Sound Gangsters παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία και γνωστές αγαπημένες διασκευές από το ελληνικό έντεχνο και rock ρεπερτόριο.

Κώστας Ζέκος, κιθάρα, φωνή.

Ευριπίδης Ταρασίδης, κιθάρα.

Αλέξης Μαντιράκης, τύμπανα.

Θάνος Ζομανίδης, μπάσο.

19:30

Συναυλία 15 50 και Δημήτρης Σταρόβας. 20 χρόνια «Όλα είναι δρόμος»

Το δημοφιλές ροκ συγκρότημα στα πλαίσια των non stop εμφανίσεων του, θα κάνει στάση στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης με συνοδοιπόρο του τον εξαιρετικό Δημήτρη Σταρόβα. Μετά από δύο χρόνια επιστρέφουν και θα παρουσιάσουν τρεις ώρες με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια αλλά και δικές τους επιτυχίες.

Οι 15 50 με την εκρηκτική τους σκηνική παρουσία αλλά και ο Δημήτρης Σταρόβας με το αστείρευτο χιούμορ και το μουσικό του ταλέντο , υπόσχονται μια συναυλία που θα μείνει αξέχαστη.

Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

17:00

Αποκριάτικες περιπέτειες, μπαλνταφάν με το παιδικό μουσικό θέατρο της ΦΕΞ

Θεατρική μουσική παράσταση «Αποκριάτικες περιπέτειες» του Παιδικού Μουσικού Θεάτρου. Σκηνοθεσία Βάνια Φίτσεβα. Γενική είσοδος 3€, με χυμό και καφέ, οικονομική ενίσχυση του Μουσείου. Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Κρατήσεις στο τηλ 2541025421.

 

Ι.Θ.Τ.Π. – Κτήριο 1, 12 Αποστόλων 45

18:00 – 20:00 Παίδες εν δράσει… σε αποκριάτικη χορευτική έκφραση.

Τα Εργαστήρια Σύγχρονου – Μοντέρνου Χορού για παιδιά 4-9 του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, παρουσιάζουν μία χορευτική παράσταση, ένα ταξίδι στη φαντασμαγορία του χορού με πρωταγωνιστές τα παιδιά και προσκαλεί τους μικρούς του φίλους, να εκφραστούν καλλιτεχνικά. Ελάτε να ακούσουμε μουσική, να χορέψουμε και να γίνουμε… «Μικροί χορευτές εν δράσει…»

Απαραίτητη προϋπόθεση: κέφι, καλή διάθεση, όρεξη και φαντασία. Είσοδος ελεύθερη.

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

19:00

Εργαστήρι ζωγραφικής & και κατασκευής μάσκας.

Το εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ καλεί τους μικρούς του φίλους να κατασκευάσουν και να ζωγραφίσουν τις μάσκες που θα φορέσουν στη μεγάλη παρέλαση της Κυριακής. Υπεύθυνη: Μαρκέτα Σπανού. Πληροφορίες στο τηλ 2541025421. Είσοδος μόνο με προσκλήσεις.

Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

20:00

Νύχτα στο μουσείο, «4 Οκτωβρίου 1919 η βραδιά της απελευθέρωσης σ’ ένα αρχοντικό της Ξάνθης».

Στο πλαίσιο του εορτασμού «Ξάνθη ελεύθερη – 100 χρόνια» το μουσείο οργανώνει το πρόγραμμα για όλες τις τάξεις του δημοτικού και την 1η Γυμνασίου. Διάρκεια προγράμματος: Από τις 20:00 προσέλευση έως τις 10:00 την επομένη. Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: έως 22. Κόστος προγράμματος: 13€ ανά μαθητή με βραδινό και πρωινό.

Το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης ανοίγει τις πόρτες του, για μια νύχτα στο μουσείο με τους μικρού μας φίλους. Τα παιδιά που θα συμμετέχουν στη δράση θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν για ένα βράδυ, εντός του εντυπωσιακού αρχοντικού το σημαντικό γεγονός της απελευθέρωσης της πόλης μας. Θα αναλάβουν τους ρόλους των ανθρώπων που διαδραμάτισαν ένα σημαντικό ρόλο στο ιστορικό αυτό γεγονός και θα ζήσουν την εορταστική εκείνη βραδιά.

Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, Αγ. Γεωργίου 1 και Βενιζέλου.

20:30

Bal masqué

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης σας καλεί, στον αποκριάτικο χορό διοργανώνει με τίτλο το «πάρτι της Φωτιάς». Ελάτε να διασκεδάσουμε και να ξεφαντώσουμε με την μουσική του dj Andreas Pap. Είσοδος 5 ευρώ με ποτό