Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Πληρότητα και στα ξενοδοχεία Κομοτηνής και Καβάλας λόγω Ξανθιώτικου καρναβαλιού.

Εξωστρέφεια των εορταστικών εκδηλώσεων της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας τα τελευταία χρόνια, διαπιστώνει ο Κώστας Αντωνιάδης αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜ-Θ κάτι που αφορά όχι μόνο την Ξάνθη, αλλά ευρύτερα την Περιφέρεια. Αναδεικνύει βέβαια ότι κορωνίδα αυτών των εκδηλώσεων είναι το Καρναβάλι της Ξάνθης, που προσελκύει την μερίδα του λέοντος των επισκεπτών. Κάνοντας μία πρώτη αποτίμηση της φετινής επισκεψιμότητας καταγράφει το προφίλ των τουρισμών, καταρχήν από την Ελλάδα, από διάφορες περιοχές ακόμη και από την μακρινή Πελοπόννησο, από Αττική, Ήπειρο και φυσικά Θεσσαλονίκη, Βόλο και Τρίκαλα. Παράλληλα υπήρχαν Τούρκοι, Βούλγαροι και Ρουμάνοι επισκέπτες, με τον κο Αντωνιάδη να διαπιστώνει πως “αυτό δείχνει την δυναμική που έχουν τέτοιου είδους εκδηλώσεις”. Σημείωσε ακόμη την άνοδο των Ελλήνων επισκεπτών σχολιάζοντας σχετικά πως “οι Έλληνες αρχίζουν ξανά να κάνουν διακοπές, να κάνουν τριήμερα”.

Το Καρναβάλι της Ξάνθης τροφοδοτεί με κόσμο όχι μόνο τα ξενοδοχεία της Ξάνθης, αλλά και γειτονικών πόλεων. Είναι χαρακτηριστικό το δεδομένο που παραθέτει ο αντιπεριφερειάρχης μετά από συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο των ξενοδόχων Καβάλας ότι τα ξενοδοχεία είχαν πληρότητα 95%. Για το ποιο είναι το μερίδιο τουρισμού που πήρε η Κομοτηνή, η ξενοδόχος του ξενοδοχείου Όλυμπος Σούλα Χρυσοστόμου λέει “πάντοτε το Καρναβάλι της Ξάνθης ενισχύει και την Κομοτηνή και την οικονομία της”. Για μία ή δύο διανυκτερεύσεις επέλεξαν την πόλη μας οι επισκέπτες, Έλληνες από περιοχές όπως η Πελοπόννησος, η Θεσσαλονίκη αλλά και από την Τουρκία κυρίως και λιγότερο από την Βουλγαρία. Ανέδειξε στο λόγο της ότι “το Καρναβάλι της Ξάνθης είχε επιτυχία και αυτό είναι κάτι πολύ θετικό για ολόκληρη την περιοχή” και ευχήθηκε καλύτερες μέρες για την επόμενη χρονιά.

“Είμαστε αρωγοί σε τέτοιες εκδηλώσεις και τις προωθούμε σε οποιαδήποτε τουριστική έκθεση πηγαίνουμε”, πρόσθεσε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κος Αντωνιάδης για να καταδείξει την προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους της Περιφέρειας ΑΜ-Θ να προβληθούν εκδηλώσεις όπως το Καρναβάλι της Ξάνθης και όχι μόνο. Σε Ρουμανία και Σερβία έγινε πρόσφατα η προβολή των Θρακικών Λαογραφικών Εορτών.

“Πρέπει να προσελκύσουμε κόσμο που θέλει να έρθει στην Περιφέρειά μας, άλλωστε είναι η φυσική τους έξοδος των βαλκανικών λαών. Έχουν μία δυναμική και έχουν και μία οικονομική ανάπτυξη. Η Ρουμανία είναι η δεύτερη σε ανάπτυξη στην Ευρωζώνη μετά την Πολωνία και είναι μία μεγάλη χώρα της τάξης των 22 εκ. κατοίκων. Τουρκία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Σερβία είναι χώρες για τις οποίες πρέπει να βρούμε τρόπο να τις προσελκύσουμε”, σημείωσε καταληκτικά ο κος Αντωνιάδης.

Το ενδιαφέρον τον Βαλκάνιων επισκεπτών παραμένει έντονο για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ στα θετικά καταγράφεται το γεγονός ότι παρατηρήθηκε ανάκαμψη του εσωτερικού τουρισμού, κάτι που αποτυπώθηκε ήδη από τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Πηγή xronos.gr