Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Σημαντική ενημέρωση σε 24 σχολεία της Ξάνθης για το μοτοποδήλατο και τη μοτοσυκλέτα από το Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας “ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ”

Πιστοί στο ραντεβού μας με τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Νομού μας, ξεκινάμε και φέτος τις ενημερώσεις για το μοτοποδήλατο, την μοτοσυκλέτα και τον ασφαλή χειρισμό τους.

Μετά από υποδειγματική συνεννόηση με την Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και έχοντας αρωγούς στο πλευρό μας, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και  τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Ζαγναφέρη, το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης  και τον Σύλλογό μας Μοτοσυκλετιστικό Όμιλο Ξάνθης «ΠΟΛΥΜΗΧΑΝΟΙ», με πολύ όρεξη θα προσπαθήσουμε να δώσουμε στους μαθητές όσες περισσότερες γνώσεις αφορούν τον χώρο του δικύκλου.

Με δεδομένα τα αποτελέσματα της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων στον τομέα των δικύκλων μικρού κυβισμού στο Νομό μας, πιστεύουμε πως με κάποιο τρόπο κι εμείς έχουμε συμβάλει ενημερώνοντας τους μαθητές που βρίσκονται στην κατάλληλη ηλικία για την ένταξή τους με σωστό τρόπο στον χώρο αυτό.

Τα σχολεία που θα γίνουν ενημερώσεις για φέτος είναι εικοσιτέσσερα (24), δεκαέξι (16) Γυμνάσια και οκτώ (8) Λύκεια θα συμμετέχουν  μαθητές των τελευταίων  τάξεων των Γυμνασίων και  πρώτων τάξεων των Λυκείων.

 

Λίγα λόγια για το Ελληνικό Ινστιτούτο ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ:

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας «ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ» έχει ως ιδρυτικό φορέα τη Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΜΟΤ.Ο.Ε. – www.motoe.gr) και τις Λέσχες της.

Το Ινστιτούτο είναι φορέας κατάρτισης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης σε θέματα, τα οποία αφορούν το οδικό περιβάλλον και τη θέση του μοτοσυκλετιστή σ΄αυτό. Αποσκοπεί στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας του μοτοσυκλετιστή και των άλλων καθημερινών χρηστών του δρόμου.

Πιστεύουμε ότι η οδική ασφάλεια μπορεί να βελτιωθεί, χωρίς σημαντικούς περιορισμούς στην ελευθερία της κίνησης, επειδή υπάρχουν μεγάλα περιθώρια βελτίωσης της συμπεριφοράς όλων μας στο δρόμο.

Το  Ελληνικό Ινστιτούτο Μοτοσυκλέτας, μετά από έρευνα και εφαρμογή προγραμμάτων από το 1996 (αρχικά ως Εφορεία Εκπαίδευσης της ΜΟΤ.Ο.Ε.), επέλεξε ως φορέα τεχνογνωσίας και πιστοποίησης τη Βρετανική Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη των Ατυχημάτων (RoSPA – The Royal Society for the Prevention of Accidents – www.rospa.com), το σημαντικότερο φορέα στην πρόληψη των ατυχημάτων στη Μεγ. Βρετανία και έναν από τους καλύτερους παγκοσμίως.

Ήδη το Ινστιτούτο, με την ενεργή στήριξη της ΜΟΤ.Ο.Ε. και των ενδιαφερομένων Λεσχών της, αναπτύσσει σε όλη τη χώρα, μέσω πιστοποιημένων παρατηρητών εκπαίδευσης δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης που απευθύνονται:

  • στους νέους, οι οποίοι πρόκειται να αποκτήσουν τα προσεχή χρόνια άδεια ικανότητας οδήγησης,
  • στους μοτοσυκλετιστές, οι οποίοι επιθυμούν να βελτιώσουν την ασφάλειά τους…