Main Menu

Αυτό είναι το πρόγραμμα και οι εκδηλώσεις για σήμερα 25ή Μαρτίου στη Ξάνθη.

Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός όλων των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων, Καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, Οργανισμών, και των οικιών και ιδιωτικών καταστημάτων, από τις οκτώ (8) το πρωί της 23 ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2019.

Φωταγώγηση όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24 ης και 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2019.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019

Ώρα 12:00 μεσημ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεση στεφάνων από Σχολεία, Προσκόπους, Οδηγούς, Συλλόγους, Οργανισμούς, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ., Οργανώσεις, Σωματεία, Ιδρύματα. Τιμές θα αποδώσει τμήμα Προσκόπων και η φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης.

Υπεύθυνοι ορίζονται οι υπάλληλοι της Π.Ε. Ξάνθης Τσανοπούλου Κλεάνθη και Πετρίδης Μάριος.

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 Ώρα 07:00 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες, θούρια και εμβατήρια από τις φιλαρμονικές του Δ΄Σ.Σ και του Δήμου Ξάνθης.

Ώρα 8:30 π.μ. Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ΄Σ.Σ.

Ώρα 10.30 π.μ. Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμoνος με τη συμμετοχή του κλήρου της πόλης μας . Εκφώνηση πανηγυρικού από τον κ. Γεώργιο Καραγεωργίου, εκπαιδευτικό του 6 ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης.

Ώρα 11:00 π.μ. Λιτή δεξίωση από τον Περιφερειάρχη κ. Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κωνσταντίνο Ζαγναφέρη στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης. Ώρα 11:45 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος. Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ., τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης, τον Στρατηγό Δ/τή Δ΄Σ.Σ., τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον Πρύτανη του Δ.Π.Θ., τον Αστυνομικό Δ/ντή Ξάνθης, τον Λιμενάρχη Λάγους, τον Δ/τή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών, τον Πρόεδρο της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών, τον Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, τον Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, τους εκπροσώπους αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων και όλες τις Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις. Ώρα 12:00 Παρέλαση Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, εθελοντών του Ε.Ε. Σταυρού, Συλλόγων, Σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Οδηγών και Τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων.

Την ευθύνη της παρέλασης των μαθητών θα έχει ο κ.Πέτσιος Αθανάσιος, Υπεύθυνος του Τμ.Φυσικής Αγωγής της Β/θμιας Εκπαίδευσης Ν.Ξάνθης.

Ώρα 18:10 Υποστολή της σημαίας. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ΄Σ.Σ.

Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ε Ξάνθης.