Main Menu

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2025
Ξάνθη, GR
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio
Θανατηφόρο τροχαίο στην Ξάνθη την πρωτοχρονιά-Νεκρός ένας 29χρονος

Συνέδριο με θέμα “Δυσλεξία-Μαθησιακές Δυσκολίες ΔΕΠΥ και τεχνολογία στην Εκπαίδευση” το Σάββατο 30 και την Κυριακή 31 Μαρτίου στη Ξάνθη.

Το Διϊδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος» με τίτλο: «Εξειδίκευση στις Τ.Π.Ε. και Ειδική Αγωγή – Ψυχοπαιδαγωγική της Ένταξης» σε συνεργασία με:
τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών και Ατόμων με Δυσλεξία – Μαθησιακές Δυσκολίες Νομού Ξάνθης,
τον Σύλλογο Ρομποτικής – Μαθηματικών – Φυσικής και Τεχνολογίας Ξάνθης «Robospecialists»,
το Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) Ν. Ξάνθης,
την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπό την αιγίδα του Δήμου Ξάνθης

σας προσκαλούνστο Συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Μαρτίου 2019 στο Αμφιθέατρο του 3ου Λυκείου Ξάνθης με θέμα:
«Δυσλεξία-Μαθησιακές Δυσκολίες – ΔΕΠΥκαι Τεχνολογία στην Εκπαίδευση».

Η τεχνολογία αποτελεί ένα από τα δυνατότερα εκπαιδευτικά εργαλεία της σύγχρονης εποχής με σημαντικά επιτεύγματα στην ειδική αγωγή. Η παρούσα επιστημονική συνάντηση έχει σκοπό την ενίσχυση των μεθόδων ανίχνευσης, αντιμετώπισης και διδασκαλίας, καθώς και την ενημέρωση των εκπαιδευτικών και γονέων σχετικά μετις μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, διάσπαση ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας (ΔΕΠΥ)με τη χρήση ειδικής τεχνολογίας, για τη διευκόλυνση στη μάθηση των παιδιών, στη διδασκαλία των εκπαιδευτικών και στην επίτευξη μίας ολοκληρωμένης παιδαγωγικής της ένταξης.

Στα πλαίσια του Συνεδρίου θα διεξαχθούν δύο βιωματικά εργαστήρια από διδάσκουσες του παραπάνω Μεταπτυχιακού Προγράμματος:
1. Βιωματικόεργαστήριο με τίτλο«Υποστήριξη παιδιών με δυσλεξία από το οικογενειακό τους περιβάλλον» που απευθύνεται σε γονείς. Εισηγήτρια: Δρ. Ζωή Καραμπατζάκη.
2. Βιωματικό εργαστήριο με τίτλο «Εκπαιδευτική υποστήριξη παιδιών με δυσλεξία» που απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς. Εισηγήτρια: Δρ. Αγάθη Σταθοπούλου.
Για τη σωστή οργάνωση του Συνεδρίου και λόγω των περιορισμένων θέσεων των Εργαστηρίων,παρακαλούμε να αποστείλετε e-mail στο dyslexiaxanthi@gmail.com δηλώνοντας συμμετοχή και υποβάλλοντας τα παρακάτω στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο, ιδιότητα, ειδικότητα, σχέση εργασίας ή όχι με τη δημόσια εκπαίδευση, τηλέφωνο, email.
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν κάποιο από τα δύο βιωματικά εργαστήρια, θα πρέπει να δηλώσουν ξεκάθαρα τη συμμετοχή τους. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σε όσους είναι μέλη του συλλόγου. Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη του συλλόγου, θα έχουν την δυνατότητα να το πραγματοποιήσουν την ημέρα της εκδήλωσης.

Η παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι δωρεάν και στο τέλος της παρακολούθησης, εφόσον έχει δηλωθεί εκ των προτέρων η πρόθεση συμμετοχής, θα δίδεται Βεβαίωση Συμμετοχής.