Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
17°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Δεύτερο “σπίτι” του ΠΑΟΚ η Ξάνθη-Κέρδισε εύκολα με 2-1 μέσα στα Πηγάδια.

Πάνω από 6.000 ΠΑΟΚτσήδες μετέτρεψαν σε… Τούμπα το γήπεδο των Πηγαδίων και πανηγύρισαν μαζί με τους ποδοσφαιριστές και τον αρχιτέκτονα της ομάδας, Ραζβάν Λουτσέσκου, την 23η νίκη τους στο πρωτάθλημα απέναντι στην Ξάνθη. Μια νίκη (1-2) που φέρνει τους «ασπρόμαυρους», πλέον, αγκαλιά με την «κούπα»!

Ο Ολιβέιρα έβαλε μπροστά τον «δικέφαλο του Βορρά», στο 33ο λεπτό με μια φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ ο Ενρίκε στο 67’ μετέτρεψε την ασίστ του νεοεισελθόντα Άκπομ σε γκολ, «καθαρίζοντας» το «τρίποντο».

Αφού το τέρμα του Αλμέιδα, πέντε λεπτά πριν τη λήξη, δεν στάθηκε αρκετό για την γηπεδούχο ομάδα να αποφύγει το… μοιραίο. Γηπεδούχο στα… χαρτιά, βέβαια, αφού στην «Ξάνθη Arena» ήταν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ εκείνοι που την γέμισαν και την μετέτρεψαν σε Τούμπα…

Πλέον, οι φιλοξενούμενοι θέλουν άλλες δύο νίκες για να πάρουν και μαθηματικά τον τίτλο, ακόμα και αν ο Ολυμπιακός κάνει το 5Χ5 στα δικά του παιχνίδια! Ενώ η Ξάνθη χρειάζεται σίγουρα ένα «τρίποντο» για να «καθαρίσει» οριστικά με την υπόθεση παραμονή.

inner

Το ματς:

Στο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που μπήκε πιο αποφασισμένος για να πετύχει ένα γρήγορο τέρμα που θα του επέτρεπε να βάλει τις βάσεις για τη νίκη. Έχοντας την μπάλα στα πόδια τους, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησαν να απειλήσουν κυρίως όμως με σουτ, αφού δυσκολεύθηκαν να βρουν ανοιχτούς διαδρόμους για την αντίπαλη εστία.

Η πρώτη… υποψία φάσης για λογαριασμό του ΠΑΟΚ καταγράφηκε στο 12ο λεπτό, με τη μπάλα να περνάει παράλληλα με το τέρμα του Ζίβκοβιτς χωρίς να βρεθεί κάποιος να σουτάρει.

Ενώ στο 32’, ήρθε και η… προειδοποιητική βολή από πλευράς «ασπρόμαυρων», όταν ο Σφιντέρσκι εκμεταλλεύθηκε το λάθος γύρισμα του Ντίρεσταμ, βγήκε τετ α τετ με τον Ζίβκοβιτς, αλλά δεν μπόρεσε να τον νικήσει, καθώς ο δεύτερος απέκρουσε με τα πόδια…

Αντιθέτως, ο Ολιβέιρα τα κατάφερε… περίφημα, μετά από ένα λεπτό, με την εκπληκτική απευθείας εκτέλεση φάουλ του, δεξιά έξω από την αντίπαλη περιοχή, που δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Ζίβκοβιτς, για το 0-1!

inner

Οι ακρίτες από την πλευρά τους είχαν πιο παθητικό ρόλο σε όλο αυτό το διάστημα και είναι ενδεικτικό πως απείλησαν, ουσιαστικά, για πρώτη και… τελευταία φορά στο 36’. Όταν ο Αλμέιδα πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος, μετά από εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε!

Κάπως έτσι, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με τα σουτ να είναι 1-8, τα κόρνερ 1-2 και την κατοχή της μπάλας 40%-60%.

Στην επανάληψη, το ματς ξεκίνησε με την Ξάνθη να έχει τον έλεγχο στα πρώτα λεπτά αλλά, κόντρα στη ροή, τον ΠΑΟΚ να έχει την πρώτη ευκαιρία. Ωστόσο, ο Ζίβκοβιτς κατάφερε να σταματήσει για δεύτερη φορά τον Σφιντέρσκι, στο 52ο λεπτό, κρατώντας… ζωντανή την ομάδα του!

Ο Μίλαν Ράσταβατς έριξε στο ματς τον Κάστρο και παράλληλα άλλαξε το σύστημα του σε 4-4-2 μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, αλλά ήταν ο «δικέφαλος του Βορρά» αυτός που βρήκε και πάλι δίχτυα, στο 67’…

Με τον Άκπομ -που είχε περάσει ένα ερπτό πριν στο γήπεδο- να τροφοδοτεί ωραία τον Ενρίκε, εκείνον να μπαίνει στην περιοχή από αριστερά και με σουτ στην απέναντι γωνία του Ζίβκοβιτς αλλά και τη… βοήθεια του δοκαριού να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του!

Κάπου εκεί, όλοι πίστεψαν ότι το παιχνίδι… τελείωσε. Τα συνθήματα για την κατάκτηση του τίτλου από την κερκίδα έγιναν εντονότερα, οι Θρακιώτες δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις με την μπάλα… κάτω και χρειάστηκε να φτάσουμε πέντε λεπτά πριν τη λήξη για να το πετύχουν… από αέρος.

Όταν ο Αλμέιδα κατάφερε να σκοράρει με κεφαλιά, μειώνοντας σε 1-2, πετυχαίνοντας με αυτό τον τρόπο το πρώτο του τέρμα στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά μην καταφέρνοντας κάτι περισσότερο.

Με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την 23η νίκη του σε 26 παιχνίδια στην Σούπερ Λίγκα και να πλησιάζει ακόμα πιο κοντά προς την εκπλήρωση του μεγάλου του στόχου…

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (4-2-3-1): Ζίβκοβιτς, Ντίρεσταμ, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάδο, Μελιόπουλος (72’ Μπρίτο), Κοβάσεβιτς, Ντε Αμορίμ (78’ Σαρπόνγκ), Καντά (64’ Κάστρο), Σιλά, Γέντρισεκ.

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Ολιβέιρα, Ζαμπά (63’ Γιαννούλης), Πέλκας (86’ Μίσιτς), Ενρίκε, Σφιντέρσκι (66’ Άκπομ).