Main Menu

Διεκόπη η δίκη του Χρήστου Παπάζογλου του δολοφόνου της ζωής Δαλακλίδου από τη Ξάνθη-Ορίστηκε για την επόμενη εβδομάδα.

Στο εδώλιο κάθισε το πρωί της Τρίτης 2 Απριλίου για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό ο δολοφόνος της Ζωής Δαλακλίδου από την Ξάνθη. Ο Χρήστος Παπάζογλου τα Χριστούγεννα του 2012 βίασε, κακοποίησε άγρια και στη συνέχεια έκαψε ζωντανή στην είσοδο της πολυκατοικίας της, την 34χρονη Ζωή Δαλακλίδου.

Ο 34χρονος, σήμερα, Χρήστος Παπάζογλου που από τον Νοέμβριο του 2013 εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης και 25 ετών για την άγρια δολοφονία της κοπέλας, πέρασε χθες το κατώφλι του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κομοτηνής. Τα αστυνομικά μέτρα ήταν αυστηρά στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι γινόταν έλεγχος σε όλους τους εισερχόμενους στο Δικαστήριο, ενώ έντονη ήταν η παρουσία και στον αύλειο χώρο.

Η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Κομοτηνής γέμισε ασφυκτικά τόσο από τους άμεσα εμπλεκόμενους με τη δίκη, συγγενείς του θύματος και μάρτυρες, αλλά και φοιτητές Νομικής που θέλησαν να παρακολουθήσουν. Και στην αίθουσα ήταν έντονη η παρουσία της Αστυνομίας. Η δίκη διεκόπη λόγω κωλύματος που επικαλέστηκε η πλευρά του κατηγορουμένου. Ο Χρήστος Παπάζογλου που μεταφέρθηκε από τις φυλακές Γρεβενών στο Δικαστικό Μέγαρο Κομοτηνής άκουσε την πρόεδρο του δικαστηρίου να του λέει ότι αν την ερχόμενη Τρίτη 9 Απριλίου δεν έρθει ο δικηγόρος του, θα του διορίσει το δικαστήριο.

Η θεία του θύματος σχολιάζοντας την διακοπή της δίκης έκανε λόγο για μία ψυχοφθόρα διαδικασία γιατί “ακούς λεπτομέρειες, θυμάσαι λεπτομέρειες” και ζήτησε να μην μειωθεί η ποινή που επιβλήθηκε πρωτόδικα στον δράση.

Η δίκη θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, με τον κατηγορούμενο να αντιμετωπίζει τα αδικήματα του βιασμού, της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, του εμπρησμού, της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας με φωτιά και της κλοπής.

Πηγή xronos.gr