Main Menu

Έχασε και από την ΑΕΚ μέσα στη Πηγάδια η Ξάνθη με 3-1 και τώρα μπαίνει σε…περιπέτειες.

Ακόμη μια ήττα πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Ξάνθη αυτή τη φορά μέσα στα Πηγάδια από την ΑΕΚ με 3-1 και τώρα τρέχει αφού μπαίνει σε περιπέτειες για το θέμα του υποβιβασμού με μόνο 3 παιχνίδια να απομένουν για το τέλος του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και επιχείρησε να απειλήσει την Ξάνθη. Μάλιστα, είχε την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, με τον Αλμπάνη να σουτάρει μέσα από την περιοχή, όμως ο Λισγάρας έδιωξε πριν η μπάλα φτάσει στην εστία κι ενώ ο Ζίβκοβιτς ήταν εξουδετερωμένος.

Στο 13’, οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη προσπάθεια προς την εστία του Τσιντώτα, με τον Γέντρισεκ να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, ωστόσο η μπάλα έφυγε δίπλα από τα δοκάρια. Δύο λεπτά αργότερα, η «Ένωση» βρήκε μία ακόμα ευκαιρία, με τον Κλωναρίδη να σουτάρει, αλλά τον Ζίβκοβιτς να διώχνει. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μάνταλος πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε, όμως ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ο «Δικέφαλος» προσπαθούσε με τον Αλμπάνη να γίνει απειλητικός, ωστόσο δεν είχε την απαιτούμενη συγκέντρωση στην τελική ενέργεια. Από την άλλη, η Ξάνθη είχε ισορροπήσει το παιχνίδι και ευτύχησε να προηγηθεί στο 33’: ο Κασάδο σέντραρε από αριστερά και ο Κάστρο πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα.

inner

Κάπου εκεί οι φιλοξενούμενοι αφυπνίστηκαν και ανέβασαν την πίεσή τους προσπαθώντας να ισοφαρίσουν. Στο 37’, ο Μάνταλος δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή κι ενώ ήταν αμαρκάριστος. Στο 44’ ήταν η σειρά του Αλμπάνη να απειλήσει πάλι, όμως ο επιθετικός της «Ένωσης» έκανε ένα κοντρόλ παραπάνω και δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Ζίβκοβιτς, που στην αρχή της φάσης έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, οδηγηθήκαμε στο τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή για το πρώτο ημίχρονο, με την Ξάνθη να προηγείται 1-0 κόντρα σε μια «άνοστη» ΑΕΚ, χάρη στο τέρμα του Κάστρο στο 33’.

Στο δεύτερο μέρος, ο ρυθμός ανέβηκε κατακόρυφα, με την «Ένωση» να πιέζει για την ισοφάριση από τα πρώτα λεπτά. Στο 52’, ο Μάνταλος άγγιξε το 1-1, ωστόσο η κεφαλιά του από το ύψος του πέναλτι κατέληξε στην αγκαλιά του Ζίβκοβιτς, που ήταν σε καλή θέση.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν, με τον Χουλτ να απειλεί στο 59’. Στο 68’ η επιμονή των παικτών του Χιμένεθ δικαιώθηκε, με τον Οικονόμου να ισοφαρίζει από κοντά με προβολή κι αφού νωρίτερα ο Κοβάσεβιτς υπέπεσε σε γκέλα διώχνοντας λανθασμένα την μπάλα.

inner

Η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ και με ανεβασμένη ψυχολογία κυνήγησε την ανατροπή, η οποία ήρθε άμεσα: στο 70’, ο Γκάλο σέντραρε στην περιοχή, ο Πόνσε κατέβασε εξαιρετικά την μπάλα και εκτέλεσε με τη μία τον Ζίβκοβιτς.

inner

Πέντε λεπτά αργότερα, οι «κιτρινόμαυροι» έφτασαν μια ανάσα από το 1-3, με τον Μπογέ να φεύγει στην αντεπίθεση, ωστόσο δεν γύρισε σωστά και οι αμυντικοί των γηπεδούχων έδιωξαν την μπάλα. Από την άλλη, η Ξάνθη προσπαθούσε να φτάσει στην ισοφάριση, δίχως όμως να βρει καθαρή ευκαιρία, πλην εκείνης του Μπρίτο στο 88’, όταν σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο 92’, ο «Δικέφαλος» σφράγισε την επικράτησή του, με τον Λιβάγια να φεύγει στην αντεπίθεση και να σερβίρει στον Μπογέ, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Ζίβκοβιτς και τον πλάσαρε εύστοχα για το τελικό 1-3.

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς – Ντίρεσταμ, Λισγάρας, Αλμέιδα, Κασάδο – Καμαρά (74’ Μελιόπουλος), Κοβάσεβιτς – Ντε Αμορίμ (78’ Μπρίτο), Γέντρισεκ (58’ Καντά), Μπαριέντος – Κάστρο

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας – Γκάλο, Σβάρνας, Οικονόμου, Χουλτ – Άλεφ, Γαλανόπουλος (79’ Σιμόες) – Κλωναρίδης (55’ Λιβάγια), Μάνταλος, Αλμπάνης (66’ Μπογέ) – Πόνσε