Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
17°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Ένταξη έργων ολοκληρωμένης ενεργειακής αναβάθμισης δημοτικών σχολείων Γενισέας και Διομήδειας του Νομού Ξάνθης.

Ένταξη δύο σημαντικών έργων για το Δήμο Αβδήρων συνολικού προϋπολογισμού 470.000€, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης ΕΣΠΑ 2014-2020, με τίτλο  «Παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων κτιρίων στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης».

Πρόκειται για την ένταξη των πράξεων «Ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Γενισέας» προϋπολογισμού 258.000€ και την «Ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Διομήδειας» προϋπολογισμού   212.000€.

Στόχος των έργων είναι η υλοποίηση επεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και η επίτευξη βέλτιστων συνθηκών διαβίωσης για τους χρήστες.

Ενδεικτικά αναφέρονται επεμβάσεις επί του κελύφους των κτιρίων με προσθήκη μόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αντικατάσταση συστήματος καυστήρα – λέβητα – σωληνώσεων, συστήματα ζεύξης φυσικού τεχνητού φωτισμού, αερισμού και άλλες επεμβάσεις  προκειμένου να επιτευχθεί η αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης των σχολικών κτιρίων στην κατηγορία Β και άνω σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (ΚΕΝΑΚ).

Μετά την ολοκλήρωση των έργων στα δύο σχολικά κτίρια,  θα βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας των σχολείων και η διαβίωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών στους χώρους των Δημοτικών Σχολείων Γενισέας και Διομήδειας (συνολικά πάνω από 350 μαθητές και εκπαιδευτικοί).

Επιδίωξη της Δημοτικής Αρχής είναι  στο άμεσο χρονικό διάστημα να προχωρήσει και σε άλλες ενεργειακές αναβαθμίσεις σχολικών κτιρίων τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  του Δήμου Αβδήρων.