Main Menu

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Ν. Ξάνθης διοργανώνει τριήμερη-τρίπτυχη εκδήλωση με τίτλο ¨Η Πόλη στην Ξάνθη¨.

Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Πυροσβεστών Ν. Ξάνθης διοργανώνει τριήμερη-τρίπτυχη εκδήλωση με τίτλο ¨Η Πόλη στην Ξάνθη¨. Ο σύλλογος μας, με ιδιαίτερη χαρά και τιμή θα υποδεχτεί και θα φιλοξενήσει στην πόλη μας, στις 3-4-5 Μαΐου 2019, την Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολής και το Ζωγράφειο Γυμνάσιο-Λύκειο Κωνσταντινούπολης.

Μέσα από τις εκδηλώσεις θέλουμε να αναδείξουμε το σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο των ομογενειακών σχολείων το οποίο είναι αναγνωρισμένο σε παγκόσμιο επίπεδο και να πετύχουμε την πολιτιστική και εκπαιδευτική γεφυροποίηση της πόλης μας με τα σχολεία αυτά. Επίσης θέλουμε να αναδείξουμε την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της πόλη μας, το φιλόξενο χαρακτήρα της άλλα και τις αξίες που την διακατέχουν. Επιδιώξεις που κατέχουν πάντα περίοπτη θέση στις προθέσεις του συλλόγου μας.

Παρασκευή 3 Μαΐου ώρα 7:00 μ.μ :

Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης (Καπναποθήκη Π)

“Το εκπαιδευτικό έργο των σχολείων της Πόλης”

Κεντρικοί ομιλητές:

Δεμιρτζόγλου Ιωάννης Δ/ντής του Ζωγράφειου Γυμνασίου-Λυκείου

Ζώτος Δημήτριος Δ/ντής της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής

Σάββατο 4 Μαΐου ώρα 7:00 μ.μ :

Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης

Μουσικοχορευτική παράσταση

Η Ξάνθη συναντά την Πόλη σε μία πανδαισία μουσικής και χορού

Συμμετέχει το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης, το Ζωγράφειο Γυμνάσιο-Λύκειο

και η Πατριαρχική Μεγάλη του Γένους Σχολή.

Καθ΄όλη τη διάρκεια του τριημέρου οι φιλοξενούμενοι μας θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να γνωρίσουν σημαντικά μέρη της όμορφης πόλης και του νομού μας (Μουσείο Αβδήρων, Άγιος Νικόλαος Πόρτο Λάγος, Λίμνη Βιστωνίδα, εγκαταστάσεις ΠΑΕ Ξάνθη Α.Ο, πολυχώρο τέχνης και σκέψης «οικία Μάνου Χατζιδάκι», παλιά πόλη, το σπίτι της σκιάς κα).

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣ Πυροσβεστών Ν.Ξάνθης

Κωνσταντινίδης Αναστάσιος