Main Menu

Με παρουσία Πανόπουλου κέρδισε τον Απόλλωνα και τη παραμονή της στη Super Leauge η Ξάνθη.

Επιτέλους νίκη για τη Ξάνθη που κέρδισε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 2-0 και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή της στη Super Leauge. Δεν ήταν μόνο η νίκη που ήρθε μετά από πολύ καιρό αλλά και η παρουσία του μεγαλομετόχου που εμφανίστηκε στο γήπεδο μαζί με τους δύο γιους του με την αγωνία να είναι εμφανή στο πρόσωπο του κατά την διάρκεια του παιχνιδιού.

Την κατοχή της μπάλας πήρε από το ξεκίνημα η Ξάνθη, η οποία είχε και το κίνητρο και ήθελε να βρει το γρήγορο γκολ που θα της έδιωχνε το άγχος. Η ομάδα του Ράσταβατς έφτιαξε και την πρώτη τελική αλλά το σουτ του Καντά βρήκε στα σώματα των αμυνομένων, με τον Απόλλωνα να απειλεί για πρώτη φορά στο 12’ όταν η κεφαλιά του αμαρκάριστου Βάρκα δεν βρήκε εστια. Τρία λεπτά αργότερα, πάντως, η Ξάνθη βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τη… συνδρομή των φιλοξενούμενων. Μετά τη σέντρα του Καντά ο Βαφέας προσπάθησε να διώξει αλλά έκανε κακή εκτίμηση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Και λίγο έλειψε ένα πεντάλεπτο μετά να πάρουν προβάδισμα δύο τερμάτων οι γηπεδούχοι αλλά η εκτέλεση φάουλ του Τζουρίτσκοβιτς πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το γκολ της Ξάνθης έδειχνε να ξυπνάει τους παίκτες του Απόλλωνα που ισορρόπησαν το παιχνίδι και έφτασαν μια ανάσα από την ισοφάριση στο 32ο λεπτό. Ο Ριβέρο έβγαλε τον Ακόστα απέναντι από τον Ζίφκοβιτς αλλά ο πορτιέρε των γηπεδούχων το… έβγαλε και κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του, ενώ στο 40’ η κεφαλιά του Ριβέρο πέρασε λίγο άουτ, στην τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους. Το δεύτερο ημίχρονο είχε καλό ρυθμό και μί α ομάδα στο γήπεδο, την Ξάνθη!

Οι Ακρίτες μπήκαν με τα… μπούνια και έψαξαν από το ξεκίνημα του ημιχρόνου το δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» το τρίποντο. Βρήκαν όμως σε… τείχο και συγκεκριμένα στον Άστρα! Ο πορτιέρε του Απόλλωνα έκανε μεγάλες επεμβάσεις σε προσπάθειες των Μπαριέντος και Ντουρίτσκοβιτς, είχε καλές αντιδράεις και εξόδους σε κάθε στατική φάση και δεν επέτρεπε στους γηπεδούχους να σκοράρουν το τέρμα της νίκης. Όσο τα λεπτά περνούσαν, η Ξάνθη πίεζε ολοένα και περισσότερο, ενώ και τα καλά νέα ερχόντουσαν από τα άλλα ματς. Η υπεροχή της ομάδας του Ράσταβατς καρποφόρισε, τελικά, και στο 81ο λεπτό ο Γέντρισεκ σκόραρε με κοντινό σουτ, γράφοντας το 2-0 που έμεινε μέχρι το φινάλε και… σφράγισε την παραμονή της Ξάνθης στην Σούπερ Λίγκα.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Zίφκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Αλμέιδα, Λισγάρας, Κασάδο, Καμαρά, Μπαριέντος (90’+3’ Ντε Αμορίμ), Ντουρίτσκοβιτς (87’ Σιλά), Καντά (46’ Κοβάτσεβιτς), Κάστρο, Γέντρισεκ.

Απόλλων (Λευτέρης Βελέντζας): Αστράς, Στάθης, Κοντοές, Βαφέας, Ναδάλες, Ντούρσο, Γαρουφαλιάς, Ρώσση (64’ Μπεντινέλι), Ακόστα (84’ Οικονομόπουλος), Βάρκας (75’ Ντεφεντερίκο), Ριβέρο.