Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
12°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Κεντρική πολιτική εκδήλωση στη Ξάνθη για την 104ή επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων.

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή, η Αρμενική Κοινότητα Ξάνθης και το Διακοινοτικό Συμβούλιο των Αρμενικών κοινοτήτων της Αν. Μακεδονίας και της Θράκης ολοκληρώνουν τον κύκλο των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην μνήμη των 1.500.000 αθώων θυμάτων της Γενοκτονίας του 1915, με την κεντρική πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 12 Μαΐου και ώρα 11.00π.μ. στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης(καπναποθήκη Π) με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Κων/νο Φίλη, Γενικό Διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Παν/μίου, με θέμα: ΤΟΥΡΚΙΑ, quo vadis ; ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ.

Καλλιτεχνική παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί από την κ.Asmig Beglaryan με την συνοδεία της παιδικής χορωδίας του Αρμενικού σχολείου Ξάνθης και την χορωδία της Αρμενικής εκκλησίας της Κομοτηνής υπό την διεύθυνση της κ.Nelly Andreasian.

Η εκδήλωση τελείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης.

Η παρουσία όλων μας είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας του 1915,αλλά και σε όλες τις επόμενες γενοκτονίες που ακολούθησαν.