Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
12°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Ειδικό επίδομα το οποίο ανέρχεται έως τα 720 ευρώ δίνει ο ΟΑΕΔ στους άνεργους.

Ειδικό επίδομα το οποίο ανέρχεται έως τα 720 ευρώ δίνει ο ΟΑΕΔ στους ανέργους. Αυτό αφορά σε όσους συμπλήρωσαν 60 ένσημα εργασίας εντός του έτους που απολύθηκαν και δεν πληρούν τα κριτήρια για την τακτική επιδότηση ανεργίας.

Επίσης πρέπει να τηρούνται οι εξής προϋποθέσεις: α) το ετήσιο εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό που ορίζεται κάθε χρόνο, β) να μην υπάγονται στις κατηγορίες επαγγελματιών που δεν δικαιούνται εποχικό επίδομα όπως οικοδόμοι, λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές, εργαζόμενοι σε τουριστικά και επισιτιστικά επαγγέλματα κ.α.

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται είναι:

  • Πρόσφατο εκκαθαριστικό εφορίας (ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης)
  • Δελτίο ανεργίας σε ισχύIBAN στο οποίο ο/η ενδιαφερόμενος/η εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν τις αιτήσεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά είτε αυτοπροσώπως στον ΟΑΕΔ, εφόσον η αίτηση υποβάλλεται ταυτόχρονα με την έκδοση του δελτίου ανεργίας ηλεκτρονικά, μέσω του e-services αλλά και μέσω των ΚΕΠ.

Η παραλαβή της απόφασης γίνεται, είτε μέσω του ατομικού λογαριασμού στο e-services του ΟΑΕΔ, είτε από το ΚΠΑ 2 ΟΑΕΔ όπου υποβλήθηκε το αίτημα.

Το επίδομα καταβάλλεται έως τρεις φορές τον χρόνο

  • Το ειδικό επίδομα καταβάλλεται έως τρεις φορές τον χρόνο, σε διαστήματα των τριών μηνών.
  • Κάθε κατάθεση ανέρχεται σε 240 ευρώ και, επομένως, ο δικαιούχος μπορεί να λάβει 720 ευρώ.
  • Αν ο ενδιαφερόμενος συγκεντρώνει τις προϋποθέσεις για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος περισσότερες από μία φορά στο ίδιο έτος, δεν απαιτείται η προϋπόθεση των 60 ημερομισθίων.
  • Τα 60 ένσημα αφορούν μόνο την πρώτη φάση – καταβολή του επιδόματος.

Πηγή: enikonomia.gr