Καθαρό προβάδισμα νίκης της Νέας Δημοκρατίας με διαφορά 7 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει το κοινό exit poll που παρουσίασαν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Η εκτίμηση του exit poll για τη Νέα Δημοκρατία είναι από 32% ως 36%, ενώ για τον ΣΥΡΙΖΑ από 25% ως 29%. Το Κίνημα Αλλαγής φέρεται να καταλαμβάνει την 3η θέση με ποσοστά που θα κινηθούν μεταξύ 7% και 9%. Για την τέταρτη θέση παλεύουν Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και Χρυσή Αυγή με ποσοστά που θα κινούνται μεταξύ 5% και 7%.

Την μεγάλη έκπληξη όμως κάνουν τόσο το ΜεΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελοπουλου διεκδικώντας αμφότερα ευρωβουλευτή με την εκτίμηση να τους θέλει μεταξύ 2,5% και 4,5%.  Χωρίς Ευρωβουλευτή μένουν Ποτάμι και Ανεξάρτητοι Έλληνες με ποσοστά μεταξύ 1% και 2%. Στα ίδια ποσοστά εμφανίζεται και η Ένωση Κεντρώων.

Με τα συγκεκριμένα αποτελέσματα, η Νέα Δημοκρατία αναμένεται μεταξύ 8 και 9 ευρωβουλευτών από 5 που είχε το 2014. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι από 6-7 και του Κινήματος Αλλαγής από 2 ως 3.  Από 1 ως 2 βουλευτές θα εκλέξουν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή, ενώ μέχρι τέλους θα δώσουν μάχη για έναν ευρωβουλευτή Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ 25.

Η ενσωμάτωση των exit poll βρίσκεται στο 80%.