Main Menu

Δέσποινα Σταμπουλή: Με απέκλεισαν από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ στη Ξάνθη-Μάλλον ήμουν μια “επικίνδυνη υποψηφιότητα”.

Αγαπητοί συμπολίτες, και πολυάριθμοι πιθανοί ψηφοφόροι μου, που αυθόρμητα μου έχετε δηλώσει ότι θα με ψηφίζατε αν ήμουν υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στις εκλογές.

Σας γνωρίζω, ότι πριν από έξι μήνες υπέβαλα εγγράφως στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη το αίτημα μου να με συμπεριλάβει ως υποψήφια στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, στις βουλευτικές εκλογές που επρόκειτο να γίνουν σύμφωνα με το Σύνταγμα εντός του 2019.

Το βιογραφικό μου, η πολιτική, η κοινωνική και επαγγελματική μου δράση αξιολογήθηκαν θετικά από το κόμμα και οι έχοντες την σχετική αρμοδιότητα με ενθάρρυναν να αγωνιστώ για το κόμμα και να αποδείξω ότι μπορώ να συμβάλλω στην περαιτέρω διείσδυση της ΝΔ στην τοπική μας κοινωνία. Το έπραξα ενεργά και με προθυμία, πριν και σε όλη την προεκλογική περίοδο, τόσο για τις Ευρωεκλογές όσο και για τις Περιφερειακές εκλογές και το αποτέλεσμα δικαίωσε αυτούς και εμένα που προσπάθησα. Μου ζήτησαν προσωπικά να στηρίξω την επιλογή του κόμματος στο πρόσωπο του Χρήστου Μέτιου ως Περιφερειάρχη και το έπραξα με ζήλο και πολύ μεγάλη έμπρακτη προσπάθεια, θέλω δε να πιστεύω ότι η μικρή διαφορά με την οποία εκείνος εξελέγη έναντι του αντιπάλου του, μπορεί να κρίνει κάποιος ότι οφείλεται και στη δική μου προσπάθεια και συνδρομή.

Μου καλλιέργησαν υψηλοί αξιωματούχοι της ΝΔ κοντά και δίπλα στον πρόεδρο, την ισχυρή προσδοκία και με ενθάρρυναν μέχρι και την τελευταία στιγμή, ότι θα ήμουν στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφια βουλευτής Ξάνθης για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Με εξουσιοδότησαν να αγωνιστώ για το σκοπό αυτό χωρίς να υπερβώ τα όρια και με σεμνότητα γύρισα όλο το νομό λέγοντας όταν με ρωτούσαν ότι «έθεσα την υποψηφιότητά μου στην κρίση του κόμματος και ο πρόεδρος θα έχει τον τελευταίο λόγο».

Γνωρίζω ότι οι τοπικοί κομματικοί της ΝΔ στην Ξάνθη και στη Θράκη γενικότερα δεν με στήριξαν στην όλη προσπάθειά μου, αλλά έπραξαν το αντίθετο για να με αποκλείσουν, φαίνεται ήμουν μια «επικίνδυνη υποψηφιότητα». Όπως επίσης έμεινα αφανής και ουδόλως προβληθείσα από τα τοπικά ΜΜΕ σε όλο αυτό το διάστημα. Γνωρίζω ακόμα ότι και ο νέος περιφερειάρχης στήριξε άλλη υποψηφιότητα για το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης.
Το ψηφοδέλτιο ανακοινώθηκε σήμερα και με έκπληξη είδα ότι δεν είμαι υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019. Δεν είναι φαίνεται ώριμη ακόμα η ελληνική κοινωνία, πόσο μάλλον η Ξάνθη να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο περισσότερες γυναίκες από την υποχρεωτική ποσόστωση του 40%.

Σέβομαι απόλυτα και αποδέχομαι την απόφαση της ΝΔ και του Προέδρου της Κυριάκου Μητσοτάκη για την επιλογή και τη σύνθεση του Ψηφοδελτίου για το Νομό Ξάνθης και εύχομαι από καρδιάς τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές, που ελπίζω να είναι μεγάλη και αυτοδύναμη νίκη, για να γίνει η Ελλάδα καλύτερη. Από την πλευρά μου θα συμβάλλω και εγώ με όλες μου τις δυνάμεις και την επιρροή που διαθέτω και παρά την προσωρινή απογοήτευση που μου προκαλεί σήμερα το ψηφοδέλτιο χωρίς εμένα.

Σε όλες και όλους εσάς τους δυνητικούς ψηφοφόρους μου, που μου τηλεφωνείτε και επισκέπτεστε το σπίτι μου και το νοσοκομείο, απογοητευμένοι από την μη υποψηφιότητά μου στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ, για το τι θα πράξετε και ποιον ή ποια υποψήφιο/α θα «σταυρώσετε», ή αν πρέπει να ψηφίσετε ή όχι τη ΝΔ, σας δηλώνω ότι και εγώ λυπήθηκα από το γεγονός αυτό, όμως η Ελλάδα πρέπει να πάει μπροστά και μόνο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να το κάνει. Γι΄ αυτό σας ενθαρρύνω από την καρδιά μου να ξεπεράσουμε τις όποιες πικρίες και προσωπικά συναισθήματα απογοήτευσης και να πράξουμε το καθήκον μας για τη χώρα. Να στηρίξουμε τη ΝΔ γιατί είναι η μόνη που έχει πρόγραμμα εξόδου της χώρας από την κρίση και για μια σίγουρη και ελπιδοφόρα αναπτυξιακή πολιτική για τη Ξάνθη και τη Θράκη μας, για να πάψει να είναι η φτωχότερη περιφέρεια της Ευρώπης.

Όσον αφορά τους υποψηφίους που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, να γνωρίζουν ότι δεν θέλω ούτε αποτελώ απειλή για κανένα τους και ούτε αμφισβητώ τις αξίες τους, ή τις κομματικές περγαμηνές τους και τους εύχομαι καλό αγώνα και καλή επιτυχία για τη νίκη της ΝΔ.

Δική μου επιθυμία είναι να παραμείνω ενεργή πολίτης με βασικό μέλημα την όποια συμβολή μου στην πορεία του τόπου μας και την πίστη μου στις κοινωνικές αξίες και στη ανάγκη βοήθειας προς τους αδυνάτους.

Οφείλω τέλος να ευχαριστήσω όλες και όλους εσάς, που είστε χιλιάδες και που εκφράσατε με κάθε τρόπο την ικανοποίησή σας στο ενδεχόμενο μιας υποψηφιότητας μου.
Στους φίλους που θεώρησαν χρέος τους να με ενημερώσουν για τα αρνητικά τους αισθήματα τους ευχαριστώ.