Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Ολοκληρώθηκε το Mindspace Challenge 2019.

Το Mindspace διοργάνωσε για 3η συνεχόμενη χρονιά το Mindspace Challenge,το μεγαλύτερο φοιτητικό διαγωνισμό στην Ελλάδα. Το Mindspace Challenge έχει σκοπό να δώσει την ευκαιρία σε φοιτητές να κάνουν τις ιδέες τους πραγματικότητα. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μετουσίωση του οράματος του Mindspace, που είναι να εμπνεύσει και να εκπαιδεύσει όλους τους φοιτητές να αποκτήσουν επιχειρηματική σκέψη. Μέσω του Challenge 2017 & 2018 ιδρύθηκαν ήδη 11 νέες επιχειρήσεις, δημιουργήθηκαν 49 νέες θέσεις εργασίας και οι 232 φοιτητές που ολοκλήρωσαν το τριήμερο εργαστήριο έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο επιχειρηματικό οικοσύστημα. Οι προσδοκίες μας για το 2019 μεγαλώνουν μαζί με το ίδιο το πρόγραμμα και με το σπουδαίο δίκτυο των συνεργατών μας. Η Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα και ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός The People’s Trust είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του Mindspace Challenge και βρίσκονται πάντα δίπλα μας πιστεύοντας στο όραμά μας.

(Συμμετέχοντες, νικητές, συνεργάτες και διοργανωτές στον τελικό του Mindspace Challenge 2019)

Το Mindspace Challenge 2019 ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, με τον τελικό του διαγωνισμού να λαμβάνει χώρο στο Ευγενίδειο ίδρυμα στην Αθήνα, σε μια κλειστή τελετή στην οποία οι νικήτριες ομάδες, από την κάθε πόλη που έγινε το τριήμερο εργαστήριο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη και Κέρκυρα, κλήθηκαν να παρουσιάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα ,στην κριτική μας επιτροπή ,η οποία με αλφαβητική σειρά αποτελούνταν από τους :

Χρήστος Γαστεράτος( Analyst at Marathon Venture Capital),

Γιώργος Δημόπουλος( Partner and Co-Founder at VentureFriends Venture Capital ),

Κατερίνα Καντεράκη(Program & Operations Manager at Metavallon VentureCapital),

Paul Kidner(General Manager at People’s Trust)

Κωνσταντίνος Μιχανεντζής(BoD Member of MITEF Greece).

Μεγάλος νικητής του διαγωνισμού αναδείχθηκε η Aithra Premium Organic Spirits, ομάδα την οποία συνθέτουν η Κωνσταντίνα Καρανίκα και ο Λευτέρης Γεωργούλας. Η Aithra  κατέκτησε  το έπαθλο των 8.000 ευρώ χρηματοδότηση από το The People’s Trust, μια θέση στο εκπαιδευτικό ταξίδι του Mindspace στην Αμερική (Mindspace Trip 2019) καθώς επίσης και την απευθείας πρόκριση στους ημιτελικούς του MIT Enterprise Forum of Greece Startup Competition 2020.

Λίγα λόγια για την Aithra Premium Organic Spirits:

Η Aithra ειδικεύεται στην παραγωγή βιολογικών ηδύποτων χωρίς ζάχαρη. Τα προϊόντα της είναι ειδικά σχεδιασμένα για να προσφέρουν απόλαυση χωρίς περιορισμούς στους ανθρώπους που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη, αλλά και όσους ανθρώπους ακολουθούν ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Οι βιολογικές πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί συμβάλλουν στην ποιοτική αναβάθμιση των ηδύποτων.

Συμμετοχή ωστόσο στο εκπαιδευτικό ταξίδι του Mindspace στην Αμερική (Mindspace Trip 2019), με όλα τα έξοδα πληρωμένα, εξασφάλισαν η δεύτερη και τρίτη ομάδα, που αναδείχθηκαν αντίστοιχα η Cheeseboost, η οποία αποτελείται από τους :Γιώργο Καρανάσιο και Ιωάννη Κασαρτζιάν, και οι StudyBuddies η οποία αποτελείται από τους: Ελπίδα Καραπεπέρα, Έυη Αλβανάκη και Έλλη Αλβανάκη.

Λίγα λόγια για την Cheeseboost:

Στην Cheeseboost αναπτύσσεται μία πρωτοποριακή μέθοδος κατά την οποία οι τυροκόμοι μπορούν να αυξήσουν την ποσότητα τυριού κατά 10%-20% χρησιμοποιώντας την ίδια ποσότητα γάλακτος.«Ένα παράδειγμα είναι ότι ενώ με την κανονική μέθοδο τυροποίησης από τα 100 κιλά πρόβειου γάλακτος παίρνουμε 25 κιλά τυρί, με την υπηρεσία που προσφέρουμε από τα 100 κιλά πρόβειου γάλακτος παίρνουμε 28 κιλά τυρί», όπως έχουν δηλώσει οι ιδρυτές της.

Λίγα λόγια για την StudyBuddies:

Το Studybuddies είναι μια online πλατφόρμα οριζόντιας μάθησης και μάθησης μεταξύ συνομηλίκων(tutoring) με σκοπό την πανεπιστημιακή βοήθεια. Χρησιμοποιώντας την καινοτόμα αυτή προσέγγιση, κάνει την εκπαίδευση πιο προσιτή και οικονομική από ποτέ. Μέσω της πλατφόρμας οι φοιτητές λύνουν τις απορίες τους, αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και αναβαθμίζουν την μαθησιακή τους εμπειρία.

Το Mindspace Challenge δεν θα μπορούσε να είναι το ίδιο χωρίς την ευγενή υποστήριξη των συνεργατών και χορηγών: U.S. Embassy Athens, The People’s Trust, MIT Enterprise Forum of Greece, SWEN travel, Kleesto, ΕΨΑ, Redbull, Lyra beer, efood, Pizza fan greece, Anthology Ventures, Starbucks, Pos4work.

Τους χώρους που μας φιλοξένησαν όλες αυτές τις ημέρες:

OKThess – egg – enter grow go – Επιμελητήριο Έβρου – Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Πατρών – Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Καβάλας – Ionion University Corfu και φυσικά το Ίδρυμα Ευγενίδου που πραγματοποιήθηκε ο τελικός.

Και φυσικά τους δύο ανθρώπους που βρέθηκαν μαζί μας όλες αυτές τις ημέρες:

την κα Μαρκέλλα Καράγιωργα(Cultural Specialist of U.S Embassy Athens) και τον instructor των ομάδων μας κ. Daniel McCormac(Head of the Department of Communication at Deree College).

(Μέλη της ομάδας του Mindspace, η κα. Μαρκέλλα Καράγιωργα, και ο κ. Daniel McCormac στα ημιτελικά του διαγωνισμού στην Καβάλα.)

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μέντορες, κριτές και ομιλητές καθώς επίσης και τους νικητές του Mindspace Challenge 2017 & 2018, Aidplex, Parity, Oliveex, Envy Softworks, Εναλεία, που συνέβαλαν στη διεξαγωγή του Mindspace Challenge 2019 και αποτέλεσαν πρότυπα για τους νέους συμμετέχοντες, καθώς και την instructor