Main Menu

Κομοτηνή:Φωτιά έκαψε διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε εχθές Δευτέρα οροφοδιαμέρισμα στο κέντρο της Κομοτηνής, από φωτιά που ξέσπασε τις μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας 24 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κομοτηνής έλαβε κλήση να επέμβει σε φωτιά επί του πεζοδρόμου της Μ.Μ. Βασιλείου στο κέντρο της Κομοτηνής.

Η φωτιά εκδηλωνόταν σε διαμέρισμα του τετάρτου ορόφου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Χ» από το διαμέρισμα εξήλθε, προτού το διαμέρισμα τυλιχθεί στις φλόγες, ηλικιωμένη. Τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς παραμένουν άγνωστα, γι’ αυτό και διενεργείται αρμοδίως προανάκριση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Χ» η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα ηλεκτρικής συσκευής, με την γειτονιά να κάνει λόγο για ανεμιστήρα.

Αρχικά, επενέβησαν τρία βυτιοφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής, μαζί και άλλα οχήματα. Συνολικά επενέβησαν τουλάχιστον πέντε βυτιοφόρα οχήματα της ΠΥ, λοιπά οχήματα της πυροσβεστικής, ΕΚΑΒ και Αστυνομία. Την επιχείρηση συντόνισαν από το σημείο ο διοικητής των Πυροσβεστικών Κλιμακίων ΑΜ-Θ Μάριος Αποστολίδης και ο διοικητής της ΠΥ Κομοτηνής Κώστας Παπάζογλου.

Η στόχευση των πυροσβεστών ήταν διπλή: Αφενός η θέση της φωτιάς υπό έλεγχο, αφετέρου η απομάκρυνση των κατοικούντων σε γύρω διαμερίσματα. Για να αποφευχθεί ο κίνδυνος επέκτασης της πυρκαγιάς, προς αυτή την κατεύθυνση επιστρατεύτηκε γερανοφόρο όχημα.  Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Πηγή: xronos.gr