Main Menu

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
13°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Καβάλα: Ξεριζώθηκαν δέντρα από τον άνεμο στην κατασκήνωση της Ν.Περάμου.

Eκτεταμένες ζημιές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και κυρίως από τον ανεμοστρόβιλο που χτύπησε την περιοχή, σημειώθηκαν στις παιδικές κατασκηνώσεις του δήμου Παγγαίου στη Ν. Πέραμο, το βράδυ της Τρίτης (9/7). Το φαινόμενο ήταν τόσο ακραίο που πυλώνες φωτισμού λύγισαν ενώ αρκετά δέντρα κόπηκαν ή ακόμα και ξεριζώθηκαν και από την πτώση τους προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, σε κιόσκα καθώς και στην περίφραξη του χώρου. Το ευτύχημα πάντως είναι ότι δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, αφού τόσο το προσωπικό της κατασκήνωσης όσο, και πολύ περισσότερο, τα παιδιά που φιλοξενούνταν εκεί ήταν προστατευμένα στα σπίτια.

Από νωρίς το πρωί συνεργασία του δήμου Παγγαίου έσπευσαν στο χώρο και σε συνεργασία με ιδιωτικά συνεργία που επιστρατεύτηκαν, αποκατέστησαν πλήρως τις ζημιές που προκλήθηκαν και έτσι η κατασκήνωση της Ν. Περάμου συνεχίζει να λειτουργεί σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Φίλιππος Αναστασιάδης: «Μεγάλες οι ζημιές, αλλά ευτυχώς μόνο υλικές»

Μιλώντας για την κατάσταση στις κατασκηνώσεις, ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης τόνισε ότι «οι ζημιές στις κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου ήταν μεγάλες αλλά ευτυχώς μόνο υλικές. Δεν σημειώθηκαν κάποιοι τραυματισμοί, αφού την ώρα που χτύπησε ο ανεμοστρόβιλος την περιοχή, τα παιδιά ήταν μέσα στα σπίτια που τα φιλοξενούν. Επισκεφτήκαμε τις κατασκηνώσεις το πρωί και είχαμε την ευκαιρία να έχουμε ιδία άποψη για το μέγεθος των ζημιών! Επιστρατεύτηκαν συνεργεία του δήμου, το προσωπικό των κατασκηνώσεων, αλλά και ιδιώτες εργολάβοι για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε αυτές τις ζημιές και να κόψουμε τα δέντρα που έπεσαν. Το φαινόμενο ήταν τόσο έντονο που δέντρα ξεριζώθηκαν, οι περιφράξεις σε κάποια σημεία καταστράφηκαν, ενώ σε κιόσκια υπήρξαν πολλές ζημιές λόγω της πτώσης των κλαδιών αλλά και των δέντρων.

Κυρίως τα προβλήματα εντοπίστηκαν στο σημείο των κατασκηνώσεων που φιλοξενούν παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία όμως λύθηκαν όλα! Οι βλάβες αποκαταστάθηκαν και διαβεβαιώνουμε τους γονείς των παιδιών πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Έτσι τα παιδιά θα συνεχίσουν να παραμένουν εκεί και να κάνουν τις διακοπές τους».

Καταλήγοντας, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε και στο χαλάζι που έπεσε σε μια άλλη κοντινή περιοχή. «Χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε μια περιοχή ανάμεσα στις Ελευθερές και το Ελαιοχώρι, όπου εκεί σημειώθηκαν ζημιές σε εγκαταστάσεις και τα αντιχαλαζικά δίχτυα».

Πηγή:kavalapost.gr