Main Menu

Νίκη με 1-0 στο πρώτο φιλικό παιχνίδι για τη Ξάνθη επί Βουλγαρικού εδάφους.

Το πρώτο της φιλικό παιχνίδι επί βουλγαρικού εδάφους έδωσε η Xanthi FC το απόγευμα της Τετάρτης (24/7) στο Pravets. Η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ αντιμετώπισε την Hapoel Ramat haSharon από το Ισραήλ που βρίσκεται κι αυτή στο στάδιο της προετοιμασίας. Η ξανθιώτικη ομάδα με γκολ του Φάκκη προς το τέλος του αγώνα επικράτησε με 0-1, με τον Ισπανό προπονητή να βγάζει τα πρώτα του συμπεράσματα.

Στο ξεκίνημα η Ξάνθη απείλησε με το σουτ του Ντε Λούκας όμως ο αντίπαλος τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ ενώ λίγο μετά το δεκάλεπτο, ο Μπαξεβανίδης απείλησε με σουτ (άουτ). Ντε Λούκας και Ντε Αμορίμ ήταν οι επόμενοι που απείλησαν, όμως τα σουτ που επιχείρησαν δεν είχαν ευτυχή κατάληξη. Το α’ μέρος έληξε με την ευκαιρία του Γκαργκαλατζίδη, με τον τερματοφύλακα να αποκρούει το πλασέ. Στο 55′ ο Φάκκης ήταν άτυχος στην προσπάθειά του με τη μπάλα να βρίσκει το δοκάρι της εστίας της Χάποελ. Στο 87′ όμως ο νεαρός επιθετικός με πλασέ μετά την κάθετη πάσα του Πολέττο, διαμόρφωσε το τελικό 0-1. Νωρίτερα είχαν καλές στιγμές για την Xanthi FC οι Κοβάσεβιτς (σουτ) – Καρασαλίδης (κεφαλιά).

XANTHI FC: Σάο Μπέντο (36′ ‘Αμπαντ, 60′ Σταθάκης), Μπαξεβανίδης (46′ Φασίδης), Μαλεζάς (76′ Τενεκές), Λισγάρας (46′ Καρασαλίδης), Σόσα (67′ Λεωντσάκος), Ντε Λούκας (60′ Καμαρά), Κοβάσεβιτς (78′ Θυμιάνης), Ντε Αμορίμ (46′ Πολέττο), Τζουρίτσκοβιτς (36′ Στάρτζεον), Μπαριέντος (67′ Σουλεϊμάν), Γκαργκαλατζίδης (46’ Φάκκης).