Main Menu

Επιτυχής επέμβαση 15χρονου Ξανθιώτη-Ακρωτηριάστηκαν όλα τα δάκτυλα του δεξιού χεριού του.

Άτυχος στάθηκε ένας 15χρονος Ξανθιώτης όταν ακρωτηριάστηκαν όλα τα δάχτυλα του δεξιού χεριού του με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Διαβαλκανικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση  επιτυχής ήταν επέμβαση επανασυγκόλλησης τριών δακτύλων σε 15χρονο ασθενή που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης από την ομάδα εξειδικευμένων Ορθοπαιδικών – Μικροχειρουργών του νοσοκομείου.

Ο 15χρονος ασθενής ο οποίος είχε υποστεί πλήρη ακρωτηριασμό όλων των δακτύλων του δεξιού χεριού, μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Ξάνθης με όλους τους προβλεπόμενους κανόνες σε μια εγχείρηση συνολικής διάρκειας 16 ώρες από την ομάδα του καθηγητή Ορθοπαιδικής – μικροχειρουργού, Αλέξανδρου Μπερή, της Ορθοπαιδικού άκρας χειρός – μικροχειρουργού, Ελλάδας Παπαδογεώργου και του συνεργάτη τους, Ορθοπαιδικού, Νικόλαου Δανιηλίδη.

Η μικροχειρουργική επέμβαση αφορούσε μόνο τη συγκόλληση του δείκτη, του μέσου και του παραμέσου δακτύλου διότι ο ακρωτηριασμός είχε σοβαρό στοιχείο εξελκυσμού που καθιστούσε τη συγκόλληση του αντίχειρα και του μικρού δακτύλου αδύνατη.

Με τη χρήση μικροσκοπίου, μικροραμμάτων και μικροεργαλείων αποκαταστάθηκαν όλοι οι ευγενείς ιστοί του χεριού, αρτηρίες, φλέβες, νεύρα, τένοντες καθώς και τα οστά. Η αιμάτωση των δακτύλων επανήλθε πλήρως και ο ασθενής είχε πολύ καλή μετεγχειρητική πορεία. Εξήλθε από το νοσοκομείο πριν λίγες ημέρες και θα συνεχίσει τη θεραπεία αποκατάστασης.