Main Menu

Τεράστια Επιτυχία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση 17 ατόμων που διακινούσε ναρκωτικά στη Θράκη.

Το οργανωμένο κύκλωμα αποτελούνταν από 17 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός του, που συντόνιζε πλήρως τη δράση του  Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 15 μέλη της οργάνωσης

Κατασχέθηκαν πάνω από 1.400 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ποσότητα κοκαΐνης, 120 ναρκωτικά δισκία, 1 πιστόλι, 1 αεροβόλο όπλο, 110 φυσίγγια, 2 διόπτρες, 31.599 ευρώ, 4 ζυγαριές ακριβείας, 2 τρίφτες, συσκευές κινητών τηλεφώνων, κάρτες κινητής τηλεφωνίας, 8 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 3 μοτοσυκλέτες

Οι πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες, σε συνδυασμό με την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης η οποία διακινούσε ναρκωτικά στο νομό Έβρου.

Για την σύλληψη των μελών του εγκληματικού κυκλώματος, πραγματοποιήθηκε ευρείας κλίμακας επιχείρηση, την 3 και 4-8-2019 στους νομούς Έβρου και Ροδόπης, η οποία οργανώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Στη συγκεκριμένη επιχείρηση συμμετείχαν επίσης, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολή Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ενώ συνέδραμαν και σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν συνολικά δεκαπέντε (15) μέλη της οργάνωσης, ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως 54 ετών, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη δύο, ένας 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος είναι ο αρχηγός του κυκλώματος και ένας 52χρονος αλλοδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, σε συνδυασμό με παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογώνων ουσιών, καθώς και του νόμου περί πρόληψης και καταστολής της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η αποδόμηση του κυκλώματος, η σύλληψη των μελών του, καθώς και ο εντοπισμός των ποσοτήτων ναρκωτικών που κατασχέθηκαν, είναι αποτέλεσμα πολύμηνης και συστηματικής αστυνομικής έρευνας, αξιολόγησης των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν από αυτή, καθώς και κατάλληλης αξιοποίησης όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων της έρευνας.

Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση, ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία και έχοντας διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον την τελευταία τετραετία, στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης και κοκαΐνης) στο νομό Έβρου, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά οικονομικά οφέλη.

Αναλυτικότερα, εξακριβώθηκε ότι αρχηγός του κυκλώματος είναι ο 37χρονος ημεδαπός, ο οποίος μαζί με άλλους τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 35, 37 και 51 ετών και έναν 52χρονο αλλοδαπό, συγκρότησαν την εγκληματική οργάνωση, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, μέσω της διακίνησης ναρκωτικών στο νομό Έβρου, στην οποία ενέταξαν τους υπολοίπους δώδεκα (12) δράστες ως μέλη.

Όπως διακριβώθηκε, ο 37χρονος αρχηγός ήταν αυτός που συντόνιζε πλήρως τη δράση του κυκλώματος, οργανώνοντας την προμήθεια του με ναρκωτικά, είτε από την Βουλγαρία είτε από την ενδοχώρα, την μεταφορά τους στον Έβρο και την περαιτέρω διακίνηση τους σε χρήστες της περιοχής.

Στα τέσσερα μέλη με τα οποία είχε συγκροτήσει το κύκλωμα, ο 37χρονος είχε αναθέσει διάφορους ρόλους που σχετίζονταν με την προμήθεια, τη μεταφορά,  τη διακίνηση των ναρκωτικών και την είσπραξη των χρημάτων από την εμπορία τους, ενώ τα υπόλοιπα δώδεκα μέλη συμμετείχαν στη διακίνηση των ναρκωτικών.

Προκειμένου να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές αρχές, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν πλήθος αριθμών κινητών τηλεφώνων, τους οποίους άλλαζαν σε τακτά χρονικά διαστήματα, ενώ κατά τις μεταξύ τους συνομιλίες χρησιμοποιούσαν ειδικές συνθηματικές λέξεις και κωδικοποιημένη ορολογία.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο την επιχείρησης σύλληψης, εντοπίσθηκε ο 51χρονος δράστης να έχει εισάγει από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα, 43,2 γραμμάρια κοκαΐνης και να τα μεταφέρει στην ενδοχώρα, σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στο εσωτερικό του οχήματος του.

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν, σε οικίες, οχήματα και χώρους απόκρυψης, καθώς και την κατοχή των δραστών, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

 • 422,3 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
 • 43,2 γραμμάρια κοκαΐνης
 • 120 ναρκωτικά δισκία
 • 4 ζυγαριές ακριβείας
 • 2 τρίφτες
 • 1 πιστόλι
 • 1 αεροβόλο όπλο
 • 110 φυσίγγια
 • 2 διόπτρες
 • 1 φορητός πομποδέκτης
 • 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
 • 1 tablet
 • 6 ηλεκτρονικές συσκευές αποθήκευσης
 • ιδιόχειρες σημειώσεις
 • το χρηματικό ποσό των 31.599 ευρώ
 • πλήθος κινητών τηλέφωνων και καρτών κινητής τηλεφωνίας (κάρτες sim)

Κατασχέθηκαν επίσης 8 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και 3 δίκυκλες μοτοσικλέτες.