Main Menu

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024
Ξάνθη, GR
12°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio
Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Μιχάλης Αμοιρίδης: H Σαμοθράκη χρειάζεται έργα ανάδειξης και δημιουργία τουριστικών πόρων.

Για τη Σαμοθράκη ειπώθηκαν πολλά φέτος. Μακάρι να γίνουν και κάποια βήματα. Έργα υποδομής σε λιμάνι, οδικό δίκτυο, απαραίτητα. Η ζημία των επαγγελματιών για φέτος όμως δεν μαζεύεται, δεν θα μπορούσε παρά μόνο με μέτρα που θα είχαν χαρακτήρα αποζημίωσης. Για τα επόμενα χρόνια είναι απαραίτητο να δούμε το ουσιαστικό της υπόθεσης.

Προορισμοί όπως η Σαμοθράκη χρειάζονται κάτι παραπάνω από δράσεις προβολής. Χρειάζονται έργα ανάδειξης ή ακόμη και δημιουργίας τουριστικών πόρων. Για παράδειγμα καταδυτικό πάρκο και αντιδιαβρωτικά έργα με παράλληλη βελτίωση-ανάδειξη συγκεκριμένης παραλίας με χαρακτηριστικά κατάλληλα για όσους ασχολούνται με το windsurfing.

Αυτά είναι ικανά να προσελκύσουν διαχρονικά σοβαρό αριθμό επισκεπτών και μάλιστα με μεγαλύτερο χρονικό εύρος διαμονής και όχι μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Είναι έργα που είχαν συζητηθεί κατά το παρελθόν μαζί με δύο ακόμη σημεία στην παραλιακή ζώνη της Αλεξανδρούπολης, μπορούν να μελετηθούν-αδειοδοτηθούν και σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να είναι έτοιμα προς χρήση. Η Σαμοθράκη, νησί μοναδικού χαρακτήρα, για να επιβιώσει στο σύγχρονο τουριστικό ανταγωνισμό χρειάζεται τέτοιου είδους παρεμβάσεις ώστε να διευρύνει το κοινό της. Καλό θα ήταν να τεθούν ξανά σε συζήτηση. Τουριστικό πρόγραμμα δεν σημαίνει μόνο εκθέσεις αλλά και έργα.