Main Menu

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024
Ξάνθη, GR
19°
Μελωδικός 105.7 Super88 Radio

Σήμερα Σάββατο η μεγάλη συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου-Δείτε όλες τις εκδηλώσεις των Γιορτών Παλιάς Πόλης.

Συναυλία με την Φωτεινή Βελεσιώτου @ Κεντρική σκηνή

Σεπ 7 @ 20:30

Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεχίζει τα μουσικά της ταξίδια με αφετηρία την Αθήνα και στάσεις σε όλη την Ελλάδα. Μοιράζεται τις μουσικές που αγαπάει παρέα με τους μουσικούς που τους νιώθει σαν οικογένειά της και ταξιδεύει σε αγαπημένα της στέκια σε όλη την επικράτεια, με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις. Εκτός από τα αγαπημένα «μέλισσες», «διόδια» και «στάχτη», φέρνει στο προσκήνιο τραγούδια της προσωπικής της δισκογραφίας. Θα ακουστούν και νέα τραγούδια που συμπεριλαμβάνονται στο νέο της δίσκο που κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες. Στο δεύτερο μέρος της παράστασης δίνει έμφαση στο λαϊκό ρεπερτόριο με τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως ο Άκης Πάνου, ο Απόστολος Καλδάρας, ο Γιώργος Ζαμπέτας, κ.α. Δίπλα της ο νέος ταλαντούχος τραγουδιστής Σωτήρης Μπαλλάς έχοντας στα χέρια του την πρώτη του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. Με τις ερμηνείες του εκφράζει ολοκληρωμένα τον επίκαιρο λόγο των ποιητών στην ελληνική μουσική. Επίσης, σταθεροί συνταξιδιώτες τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Καραμφίλλης στο μπουζούκι, τον τζουρά και τον μπαγλαμά, ο Διονύσης Μακρής στο μπάσο, ο Θωμάς Κωστούλας στα τύμπανα και ο Νίκος Παπαναστασίου στην επιμέλεια της ορχήστρας, το πιάνο και το ακορντεόν.

Τουρνουά Blitz @ Πλατεία Δημοκρατίας

Σεπ 7 @ 17:00

Το καθιερωμένο τουρνουά Blitz, θα διεξαχθεί και φέτος μπροστά στην είσοδο του δημαρχιακού μεγάρου.

Οργάνωση: Σκακιστικός Όμιλος Ξάνθης

 

Θρακιώτικη βραδιά

Σεπ 7 @ 21:00

Και φυσικά, στο κλείσιμο έχει Θράκη σε όλο της το μεγαλείο: Βαγγέλης Δωρόπουλος γκάιντα, Γιώργος Ζιώγας τραγούδι, Μιχάλης Κυριακίδης βιολί, Γιάννης Κοτσαμπάσης ακορντεόν, Αλέξανδρος Τσάκος κρουστά.

 

Θρακιώτικη παραδοσιακή βραδιά @ Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

Σεπ 7 @ 21:00

Το χορευτικό εργαστήρι της ΦΕΞ οργανώνει μια ξεχωριστή βραδιά γλεντιού, παρουσιάζοντας την υπέροχη παραδοσιακή μουσική της Θράκης. Φαγητό, ποτό, μουσική και πολύ χορός στο σπίτι πολιτισμού της Φ.Ε.Ξ.

 

Μουσική βραδιά @ Σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης «Ο Λεπενιώτης»

Σεπ 7 @ 21:00

Τραγούδι Δημήτρης Δροσάκης, Σάκης Ντίνας, κλαρίνο Βαγγέλης Τσιλιγγίρης.

 

Μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Τα Πέριξ» @ Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ξάνθης «Αλησμόνητες Πατρίδες»

Σεπ 7 @ 21:00
ΛΑΪΚΟΙ ΔΙΑΒΑΤΕΣ 07 ΣΕΠ

Ο σύλλογος μας έχει την χαρά να φιλοξενεί το μουσικό συγκρότημα «Τα Πέριξ». Το παραπάνω συγκρότημα αποτελείται από τους: Φώτη Σπαθάρη μπουζούκι – τραγούδι, Χρήστο Σαγώνα κιθάρα-τραγούδι, Πασχάλη Κιούπκιολη μπουζούκι – τραγούδι, Ηλία Κρομμύδα ακορντεόν. Μαζί τους η Ανατολή Μαριόλα στο τραγούδι. Μια ξεχωριστή βραδιά με ρεμπέτικο αλλά και ποιοτικό λαϊκό τραγούδι.

 

Μουσικοχορευτική βραδιά με το σχήμα «Θρακιώτικη Σπείρα» @ Στέκι Συλλόγου Εβριτών Ξάνθης

Σεπ 7 @ 21:00
7 Σεπτεμβρίου Σάββατο Θρακιώτικη σπείρα

Με την ευαισθησία και την υπευθυνότητα που απαιτούν οι Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης, ο Σύλλογος Εβριτών επιμένει να στηρίζει και να αναδεικνύει νέους καλλιτέχνες που καταγίνονται και αγαπούν την Θρακιώτικη μουσική παράδοση. Η Θρακιώτικη Σπείρα αποτελείται από μια παρέα μαθητών του μουσικού σχολείου και της Φιλαρμονικής ορχήστρας Δράμας που παρά το νεαρό της ηλικίας τους έχουν λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις, ανταμώματα, χορευτικά και μουσικά φεστιβάλ στην Ελλάδα καθώς και στο φεστιβάλ γκάιντας στο Svrljig της Σερβίας. Μετά την περσινή εντυπωσιακή παρουσία τους στο στέκι μας, έρχονται για άλλη μια φορά να μας γοητεύσουν με την ενέργειά τους και να μας παρασύρουν με τον δικό τους τρόπο στο χορευτικό πανδαιμόνιο που θα ακολουθήσει. Ίσως ο πιο όμορφος επίλογος για τις Γιορτές Παλιάς Πόλης της Ξάνθης. Κωνσταντίνος Ζεμαδάνης νταούλι, Παναγιώτης Καλαβρινός καβάλι και τραγούδι, Σταύρος Τσακιρίδης θρακιώτικη λύρα και Χρήστος Τσακιρίδης γκάιντα.

 

Ποντιακή βραδιά @ Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης

Σεπ 7 @ 21:00

Ποντιακή βραδιά παρέα με τα παιδιά του συλλόγου μας τον Γιώργο Κουμουλίδη στη λύρα, τον Μιχάλη Θεοχαρίδη στο τραγούδι και τον Σίμο Αναστασιάδη στη λύρα και το τραγούδι.

 

Ταξιδεύοντας στην Ξάνθη του 2010 @ Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Σεπ 7 @ 21:00

Με μια διάθεση ανάλαφρη και χιουμοριστική, θέλουμε να μελετήσουμε την σύγχρονη Ξάνθη.

Οργάνωση: ΦΕΞ – Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης – Ράδιο Ξάνθη 93,5

 

Βραδιά Milonga «El Barrio Antiguo» @ Σπίτι Πολιτισμού ΦΕΞ

Σεπ 7 @ 22:00

29 TangoAires_ 7 Σεπτεμβριου
Η ομάδα Tango Aires της ΦΕΞ, στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης Ξάνθης 2018, διοργανώνει την πρώτη Milonga “El Barrio Antiguo” (22:00) της νέας χορευτικής χρονιάς, με επίδειξη (show) από τους Στέλιο Σταμπουλίδη και Δέσποινα Αμαραντίδου.

Οργάνωση: ΦΕΞ Oμάδα Tango Aires της ΦΕΞ

 

Οι Μπουκοβίνοι συναντούν τον Διόνυσο! @ ΔΙΟΝΥΣΟΣ

Σεπ 7 @ 22:00

Οι Μπουκοβίνοι ξεκίνησαν το μουσικό τους ταξίδι από την πόλη της Θεσσαλονίκης ένα απόγευμα στην Τσιμισκή. Μετά από πολλές εμφανίσεις σε στέκια της πόλης του Θερμαϊκού, συμμετέχουν στις Γιορτές Παλιάς Πόλης, το Σάββατο 7.9 στο στέκι του Διόνυσου! Με μουσικές χορευτικές και ρυθμούς ξεσηκωτικούς σας περιμένουμε όλους για να ζήσουμε μια αξέχαστη βραδιά!

Οι Μπουκοβίνοι είναι οι: Λευτέρης Ηλιάδης (τρομπέτα), Αριστοτέλης Τζώγας (τρομπόνι, μπουζούκι),  Παναγιώτης Ανδρονίκου (σαξόφωνο), Χάρης Κάννος (κιθάρα), Ραφαήλ Τάσιος (κιθάρα), Ανδρόνικος Μπόζας (καχόν, ταραμπούκα, νταούλι).