Main Menu

Εκδηλώσεις από το Σύλλογο Μικρασιατών Ν.Ξάνθης για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Η Πρόεδρος και το ΔΣ του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ξάνθης ‘ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ’ σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος.

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20:30 (Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης ‘οικία Μάνου Χατζιδάκι’): ομιλία με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή από τον συγγραφέα Σάββα Καλεντερίδη.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 20:30 (Πολυχώρος Τέχνης και Σκέψης ‘οικία Μάνου Χατζιδάκι’): ‘Να κάνω ρίζες να ξανασταθώ’. Μαρτυρίες αυτών που βίωσαν τον πόνο. Μουσικοθεατρικό δρώμενο με μουσικές της Μικράς Ασίας και μαρτυρίες αυτών που βίωσαν τον μεγάλο ξεριζωμό. (Ερμηνεία-σκηνοθεσία: Φίλιππος Τσαουσέλης)

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 10:00: Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ι.Ν Της Του Θεού Σοφίας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων και δεξίωση στον προαύλιο χώρο του Αγ. Βλασίου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο