Main Menu

Σοκ στην Ξάνθη- Νεκρός 23χρονος οδηγός μοτοσικλέτας

Κλειστή μέχρι νεοτέρας η Εγνατία Οδός στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Φέρες.

Κλειστή μέχρι νεοτέρας θα παραμείνει η Εγνατία Οδός στο τμήμα από Αλεξανδρούπολη μέχρι Φέρες στον Έβρο λόγω φωτιάς που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στη γέφυρα της Ιτέας.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορούν να φτάνουν μέχρι τον κόμβο της ΒΙΠΕ στην Αλεξανδρούπολη και από και “αναγκαστικά” να εισέρχονται στην παλιά εθνική οδό, μέχρι να συναντήσουν ξανά τον κόμβο του Αρδανίου για να συνεχίσουν για τον κάθετο άξονα ή να οδηγηθούν στην έξοδο για τελωνείο Κήπων, αν ο τελικός προορισμός τους είναι η Τουρκία. Αυτό όμως σημαίνει ότι θα πρέπει να διασχίζουν τον περιφερειακό δρόμο των Φερών, με ό,τι σημαίνει αυτό για την κυκλοφοριακή επιβάρυνση της μικρής πόλης, αλλά και συνολικά της παλιάς εθνικής οδού στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Φέρες.

Σε κάθε περίπτωση, αναμένεται εξέταση της γέφυρας από εμπειρογνώμονες της Εγνατία Οδός Α.Ε. ενώ η φωτιά εκδηλώθηκε σε αχυρόμπαλες που βρίσκονταν σε καρότσα κάτω ακριβώς από τη γέφυρα στο ύψος του οικισμού Ιτέα (για τους μη γνωρίζοντες, στο ύψος του κόμβου Αρδανίου).