Main Menu

Εντυπωσιακό το νέο Xiaomi Mi MIX Alpha – Ένα τηλέφωνο ΌΛΟ οθόνη.

Η Xiaomi πρωτοπορεί στον τομέα των οθονών smartphone, με τη νέα ναυαρχίδα της MIX σειράς, η οποία καθιέρωσε την εταιρία από την αρχή ως κάποια που αποζητά τα όρια των οθονών. Και ενώ τώρα ξεκινάμε να βλέπουμε τις “waterfall” οθόνες από άλλους κατασκευαστές, η Xiaomi κάνει ήδη το επόμενο βήμα με το Mi MIX Alpha.

Η οθόνη του Alpha τυλίγεται γύρω από όλο το σώμα της συσκευής, σταματώντας μόνο στον φακό της οπίσθιας κάμερας. Το αποτέλεσμα μας δίνει ένα τηλέφωνο όλο οθόνη, όπου ακόμα και τα εικονίδια της μπαταρίας και της ώρας προβάλλονται στο πλάι της συσκευής, εκεί όπου βρίσκονται και τα εικονικά πλήκτρα έντασης του ήχου. Η Xiaomi ισχυρίζεται πως με τα σημερινά στάνταρ, το Mi MIX Alpha καλύπτει πάνω από το 180% της αναλογίας οθόνης-σώματος, καθιστώντας αυτό το στατιστικό πλέον πεπαλαιωμένο αφού δε βγάζει νόημα.

Στην κάμερα τα δεδομένα είναι το ίδιο εντυπωσιακά. Διαθέτει το νέο αισθητήρα των 108MP της Samsung, με τα pixels να συνδυάζονται σε 2×2 για πρόσληψη περισσότερου φωτός, παράγοντας φωτογραφίες 27MP. Ανάγκη για selfie κάμερα δεν υπάρχει μιας και η κεντρική κάμερα εξυπηρετεί αυτόν το σκοπό, με την οθόνη να προβάλει το viewfinder.

Η κεντρική κάμερα θα συνοδεύεται από μία ultra-wide 20MP και μία telephoto 12MP.

Στα specs έχουμε Snapdragon 855+ με 5G συνδεσιμότητα, 12GB RAM, 512GB αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία 4.050mAh με 40W ταχεία φόρτιση.

Όσο για την τιμή του… 19.999 γουάν ή €2.560! Ωστόσο η Xiaomi περιγράφει το Mi MIX Alpha ως “concept smartphone” το οποίο δε θα μπει σε μαζική παραγωγή. Τα λίγα κομμάτια που θα κατασκευαστούν θα διατεθούν προς πώληση αυτόν τον Δεκέμβριο.