Main Menu

Την Ιερή εικόνα της Παναγίας Αρχαγγελιώτισσας υποδέχτηκαν οι Ξανθιώτες.

Το απόγευμα της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Ιερής εικόνας της Παναγιάς Αρχαγγελιώτισσας.

Το παρών έδωσαν πολιτικά και θρησκευτικά πρόσωπα αρχής γενομένης από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, τους Μητροπολίτες Ξάνθης κ Παντελεήμων, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελήμων Μουτάφη,  Διδυμοτείχου Δαμασκηνού,  Φιλλίπων  Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανου, Σισανείου- Σιατίστας Αθανάσιου, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Ιώστηνου, Παροναξίας Καλλίνικου, Τριφυλίας και Ολυμπίας Χρυσόστομου και Φωκίδος Θεόχτιστου.  Από πολιτικούς παρευρέθησαν ο Υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Καράογλου Θεόδωρος, η Υφυπουργός  Παιδείας  κ. Σοφία Ζαχαράκη ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ.Μέτιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ.Νίκος Ευφραιμίδης.

Αμέσως μετά ακολούθησε Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας Ξάνθης χοροστατούντος  του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος  Ιερώνυμου όπου έψαλλε ο πρωτοψάλτης του πατριαρχικού ναού Κωσταντινουπόλεως κ.Θεοχαρίτης με τη χορωδία του.

 

Υποδοχή Ιεράς εικόνας Παναγίας Αρχαγγελιωτισσας

Gepostet von XanthiDaily am Donnerstag, 3. Oktober 2019