Main Menu

Θράκη: Συνελήφθησαν 2 άνδρες οι οποίοι αναζητούνταν εδώ και 1 χρόνο για ανθρωποκτονία 2 ανθρώπων.

Εξιχνιάσθηκε ύστερα από μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, η υπόθεση ανθρωποκτονίας δύο αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν εντοπιστεί νεκροί την 24-3-2018.

Δράστες της ανθρωποκτονίας είναι δύο (2) αλλοδαποί, ηλικίας 30 και 32 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, της εγκληματικής οργάνωσης και για παραβάσεις των νόμων περί αλλοδαπών και περί όπλων.

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, το μεσημέρι της 24-3-2018, εντοπίσθηκαν νεκροί, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 28 και 32 ετών, στο εσωτερικό κτιρίου που βρίσκεται στον Πόταμο Έβρου.

Ειδικότερα, οι θανόντες βρέθηκαν σε προχωρημένη σήψη, κάτω από κουβέρτες, φέροντες τραύματα από μαχαίρι και θλων όργανο, σε διάφορα σημεία του σώματός τους. Ακολούθησε διεξοδική εξερεύνηση του χώρου του εγκλήματος και συνάμα παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Όπως διακριβώθηκε η διπλή ανθρωποκτονία διαπράχθηκε στο εσωτερικό του εν λόγω κτιρίου, στις αρχές Δεκεμβρίου του 2017 και συγκεκριμένα το διάστημα από 1 έως 2/12/2017.

Από την μεθοδική αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, την ανάλυση, αξιολόγηση και αξιοποίηση των στοιχείων και δεδομένων που συγκεντρώθηκαν από τον τόπο του εγκλήματος, καθώς και αυτών που προέκυψαν από την πρόοδο των ερευνών, επετεύχθη η εξιχνίαση του εγκλήματος.

Στο πλαίσιο ενδελεχούς διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε επίσης ότι το κίνητρο του εγκλήματος ήταν οι οικονομικές διαφορές, ενώ διακριβώθηκε ότι δράστες και θύματα είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υπεβλήθη στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης και ακολούθως εκδόθηκε σε βάρος του 32χρονου σχετικό Ένταλμα Σύλληψης, δυνάμει του οποίου συνελήφθη προχθές (7-10-2019) το απόγευμα, ενώ ο δεύτερος δράστης βρίσκεται ήδη έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης για παραβάσεις του νόμου περί αλλοδαπών και πλαστογραφία.