Main Menu

Κοινή επιστολή των παρατάξεων “Ξάνθη για όλους” και “Πολίτες για τη Ξάνθη” για το Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Χθες το βράδυ (Δευτέρα), σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που ολοκληρώθηκε στις 3 τα ξημερώματα, η Ξάνθη έζησε μια από τις πιο σκοτεινές νύχτες της ιστορίας της.

Σε μια συνεδρίαση που εκτός των άλλων είχε ως θέμα τη στελέχωση των ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ του Δήμου μας, των οργάνων δηλαδή εκείνων που θα λειτουργήσουν το Δήμο για την επόμενη διετία, ο σημερινός Δήμαρχος και οι συνεργάτες του, επέδειξαν μία άνευ προηγουμένου αδιαλλαξία, αλλαζονία και επίδειξη δύναμης σε όλους του υπόλοιπους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Ξεχνώντας πολύ γρήγορα όλες τις υποκριτικές, απ΄ ότι φάνηκε διακηρύξεις του ο κ. Τσέπελης περί συναίνεσης, διαλόγου και συνεργασίας, προχώρησε με την παράταξή του σε διαδικασίες στελέχωσης των Νομικών Προσώπων, με τέτοιο τρόπο  που θα τις ζήλευε ακόμη και ένα αυταρχικό καθεστώς, δείχνοντας  έτσι με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πώς θεωρεί σήμερα τον εαυτό του:  όχι μόνο Δήμαρχο Ξάνθης, αλλά κατακτητή και ιδιοκτήτη ολόκληρης της πόλης.

Με πραξικοπηματικού τύπου πολιτικές διεργασίες και αυθαίρετες νομικές ερμηνείες, καταργώντας κάθε έννοια λειτουργίας συλλογικού οργάνου διοίκησης, αγνόησε το 75% των πολιτών που ψήφισαν τις άλλες δημοτικές παρατάξεις και τους 30 περίπου Δημοτικούς Συμβούλους της αντιπολίτευσης, ενώ ο ίδιος διαθέτει μόνο 10. Παρασυρόμενος βέβαια και καθοδηγούμενος από όλους εκείνους τους συνεργάτες του που στο πολιτικό τους DNA   έχουν μόνο ένα βασικό συστατικό: την αγάπη τους για την καρέκλα και την εξουσία.

Μαζί με τον κ. Δήμαρχο, εκτελεστικά πολιτικά όργανα αυτών των απαράδεκτων μεθοδεύσεων ανέλαβαν  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μπούτος, αναδεικνύοντας σε μοναδικό του προσόν, την τυφλή υπακοή στον Δήμαρχο, συνεπικουρούμενος – όπου χρειαζόταν – από τον Αντιδήμαρχο κ.Φανουράκη, ο οποίος εκτελούσε καθ’ όλη τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ταυτόχρονα «χρέη» Υπερδημάρχου, Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και άτυπου Νομικού Συμβούλου.

Όμως, παρά την τεράστια τραυματική εμπειρία που ζήσαμε όλοι χθες, καταθέτοντας προτάσεις προς ψήφιση και εντελώς αυταρχικά και αυθαίρετα αυτές να μην μπαίνουν σε ψηφοφορία καταργώντας έτσι κάθε έννοια Δημοκρατίας και ορθής  λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, θεωρούμε ότι όλες οι νέες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποτελούν τη μεγάλη ελπίδα του τόπου μας και πρέπει να μείνουν ενωμένες και ενεργές.

Ακόμη και με αυτές τις ιδιαίτερα δυσμενείς πολιτικές συνθήκες και συγκυρίες, μπορούν να συνεργαστούν και να παράξουν προτάσεις και ιδέες, που θα βελτιώσουν τα έργα υποδομής και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Δήμου μας, στα πρότυπα των άλλων γειτονικών πόλεων που διαρκώς εκσυγχρονίζονται και προοδεύουν.

Ευχόμαστε ειλικρινά να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον παρόμοια αντιδημοκρατική διαδικασία, την οποία θα μπορούσαμε να τη συγκρίνουμε πολιτικά μόνο με τις πιο σκοτεινές στιγμές της αυτοδιοικητικής ζωής αυτού του τόπου.

 

ΞΑΝΘΗ για ΟΛΟΥΣ                                                                                          Πολίτες για την Ξάνθη

Μελισσόπουλος Σάββας                                                                              Χατζηθεοδώρου Γιώργος

Σταυρακάρας Παναγιώτης                                                                         Ανταμπούφης Νικόλαος

Χουσείν Ογλού Τιμούρ                                                                                  Παπαϊωάννου Αριάνα

Παπαδάκης Θεοφάνης

Τσαρεκτσή Τζενάν

Τοπ Σινάν

Χαριτωνίδου Ειρήνη

Καλογερής Γιώργος